Головна » Інше » М.Янків затвердив Бюджетний календар з формування та затвердження місцевих бюджетів Львівської області на 2004 рік

М.Янків затвердив Бюджетний календар з формування та затвердження місцевих бюджетів Львівської області на 2004 рік

Голова Львівської облдержадміністрації Мирон Янків 24 квітня підписав розпорядження №357 про затвердження Бюджетного календаря з формування та затвердження місцевих бюджетів Львівської області на 2004 рік, – повідомила „Контекст-медіа” 5 травня прес-служба Львівської ОДА.

Прес-служба повідомляє, що бюджетний календар застосовується для організації бюджетного процесу у багатьох країнах світу, в Україні його віднедавна запровадили окремі регіони.

Прийнятий у Львівській області Бюджетний календар, за інформацією прес-служби, у повному обсязі та хронологічному порядку прогнозує підготовку формування та затвердження місцевих бюджетів аж до оприлюднення у ЗМІ прийнятого рішення, визначає роль учасників бюджетного процесу на кожному із етапів.

Він передбачає формування балансу фінансових ресурсів області, у якому, крім бюджетних ресурсів, враховуються фінанси підприємств, у т.ч. малого і середнього бізнесу, госпрозрахункових організацій, доходів населення та їх банківських заощаджень, інвестиції в економіку Львівської області, тощо.

У ньому намічено здійснення аналізу стану доходної бази та мережі бюджетних установ у кожному місті і районі, визначення потреб у бюджетних ресурсах і обговорення наслідків на нарадах голів райдержадміністрацій і міськвиконкомів та підготовку висновків і пропозицій, направлених на вирішення проблем щодо покращення бюджетної забезпеченості.

Велика увага у Бюджетному календарі приділяється удосконаленню методології формування місцевих бюджетів, для чого плануються робочі зустрічі у Мінфіні, Комітеті з питань бюджету ВРУ, з народними депутатами області: „Представники державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування приймуть участь у роботі груп, які займаються під керівництвом Міністерства фінансів України за участю Асоціації міст України розробкою проекту Закону щодо визначення порядку розподілу міжбюджетних трансфертів між районним бюджетом та бюджетами міст районного значення, селищ та сіл”.

У календарі також приділяється увага підвищенню рівня кваліфікції працівників фінансових органів, фінансово-економічних служб підприємств, установ і організацій, вивченню положень фінансово-бюджетного законодавства. З цією метою передбачено організувати проведення ряду семінарів, навчань, нарад працівників відповідних підрозділів усіх суб’єктів, залучених до формування бюджету.

У календарі послідовно визначені терміни обговорення попередніх показників з громадськістю Львівщини шляхом проведення прес-конференцій, круглих столів, висвітлення інформації щодо прогнозних обсягів доходів і видатків у ЗМІ, опрацювання в постійних комісіях відповідних місцевих рад, затвердження місцевих бюджетів на сесіях і оприлюднення їх в пресі.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...