Головна » Інше » Львівський міськвиконком обіцяє вдатися до жорстких кроків, якщо львів‘яни і надалі не платитимуть за теплопостачання

Львівський міськвиконком обіцяє вдатися до жорстких кроків, якщо львів‘яни і надалі не платитимуть за теплопостачання

7 травня на засіданні Львівського міськвиконкому під час розгляду питання про підготовку роботи у зимових умовах 2003-2004 років житлово-комунального і теплоенергетичного господарства члени міськвиконкому, враховуючи значну заборгованість населення Львова за теплову енергію, пообіцяли вдатися до жорстких кроків – аж до поквартирного відключення від теплопостачання, включно з гарячою водою.

На сьогодні заборгованість населення за теплову енергію становить 99,4 млн. грн., – повідомив на засіданні міськвиконкому заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник.

Директор МКП „Львівтеплонерго” Ігор Марчак зазначив, що борг „Львівтеплоенерго” перед газовиками становить 12 млн. грн. За його словами, цей борг не може бути погашений, доки населення Львова не розрахується за теплопостачання. Він також зазначив, що з 10 травня відбуватиметься відключення від постачання теплої води будинків – найбільших боржників за теплову енергію.

Львівський міський голова Любомир Буняк висловив переконання, що львів‘яни не сплачуватимуть за теплову енергію, доки не відбудеться показове відключення конкретної квартири від теплопостачання.

„Необхідно запросити телебачення та інші ЗМІ і відключити хоч одну квартиру, тоді інші зрозуміють, що платити треба”, – сказав він.

Перший заступник міського голови Львова Василь Кравців зазначив, що такі відключення квартир можна проводити після 19 травня, коли будуть виконані всі роботи по завершенню опалювального сезону.

„Відключення будуть проводитись після попереднього попередження, теплопостачання не відновиться, доки не буде погашена заборгованість”, – додав він.

Голова Франківської районної адміністрації Василь Дзера запропонував менш радикальний, але, на його думку, більш дієвий крок. За його словами, у деяких будинках двірники збирають 100% проплати за теплопостачання, а в інших – 50-60%. Відтак він пропонує давати двірникам преміальні за збір плати з мешканців будинку за теплопостачання.

„Двірники такі люди, що здатні зібрати ці кошти”, – сказав він.

Василь Дзера переконаний, що таким чином можна буде, склавши мінімальні кошти, зібрати мільйони заборгованості за теплопостачання.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...