Головна » Інше » Сильна злива і пориви вітру 3 травня завдали Львівській області збитків у 3 млн. грн.

Сильна злива і пориви вітру 3 травня завдали Львівській області збитків у 3 млн. грн.

Сильна злива, пориви шквального вітру і град 3 травня завдали господарствам Львова, Пустомитівського та Городоцького районів Львівської області значних матеріальних збитків, які, за попередньою інформацією, оцінюються у понад 3 млн. гривень, – повідомила „Контекст-медіа” 6 травня прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи генерал-майора Олексія Титаренка.

За його даними, у Синівському районі Львова та 11 населених пунктах зазначених районів області повністю зруйновано дахи на 45 житлових будинках, пошкоджено у різній степені 1638 житлових будинків та господарських споруд, 12 будівель шкіл, 2 дитячі садки, 2 народні доми та будівлі й навчальні корпуси Інституту землеробства і тваринництва Західного регіону УААН в с.Оброшино Пустомитівського району.

Крім цього, внаслідок падіння опор ліній електропередач та дерев було знеструмлено 11 ПЛ-110 кВ, 6 ПС-110 кВ, 25 ПЛ-10 кВ, 277 ТП, 64 населених пункти в чотирьох районах області та більшу частину Львова. Без енергоживлення залишились 3 насосні станції та 3 КНС МКП „Львівводоканал”, тягова підстанція Львівської залізниці у м.Судова Вишня Мостиського району.

Градом та внаслідок замулення пошкоджено посіви цукрового буряка, городніх культур та зернових на площі 850 га. У Пустомитівському районі вітром було повалено ліс на площі понад 5 га.

„Найбільш складна ситуація виникла в селах Сокільники, Зубра, Чижиків, Оброшино Пустомитівського району, та у селі Бартатів Городоцького району”, – підкреслив Олексій Титаренко.

Він повідомив, що на ліквідацію наслідків стихійного лиха з резервного фонду обласного бюджету виділено 300 тис. грн., у т.ч. Пустомитівскому району – 250 тис. грн., Городоцькому району – 50 тис. грн. Одночасно також і самі райони виділили з резервних фондів бюджетів району по 50 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...