Головна » Інше » Запроваджено нові граничні тарифи для телерадіокомпаній за ретрансляцію програм іноземних мовників

Запроваджено нові граничні тарифи для телерадіокомпаній за ретрансляцію програм іноземних мовників

3 грудня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення запровадила нові граничні тарифи за ретрансляцію програм іноземних мовників – про це сьогодні на прес-конференції у Львові повідомив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Борис Холод.

Їх розмір збільшено в 1,74 рази у порівнянні з тими, що було впроваджено у 1997 році.

Борис Холод зазначив, що це стосується як ретрансляції програм російських, так і західних телерадіокомпаній. Це положення не розповсюджується на програми спільного виробництва, програми, які закуплені для показу в Україні, якщо між українською та іноземною телерадіокомпанією є угода про трансляцію програм іноземного мовника.

Борис Холод заявив, що запровадження нових тарифів за ретрансляцію програм іноземних мовників необхідно для того, щоб покривати видатки функціонування концерну РРТ, а це – 381 млн. грн. на рік. При цьому не йдеться про надприбутки концерну.

Борис Холод повідомив, що з 1 грудня запроваджено трикольорні позначки, які попереджають про наявність у кіно- чи відеопродукції сцен насильства та порнографії. Телекомпанії, які не дотримуватимуться цього положення, чекає спочатку попередження, потім штраф у розмірі 25% ліцензійного збору, призупинення дії ліцензії на право мовлення і, врешті-решт – відкликання ліцензії.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...