Головна » Інше » Акціонери „Торг-Сервіс-Україна” збираються вимагати в суду арешту коштів компанії

Акціонери „Торг-Сервіс-Україна” збираються вимагати в суду арешту коштів компанії

Акціонери ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” (компанія, утворена 1998 року внаслідок виділення частки майна Львівської кондфабрики „Світоч”) створили комісію, яка від їхнього імені звернеться до суду з вимогою накласти арешт на кошти компанії.

Про це „Контекст-медіа” повідомив голова комітету захисту прав акціонерів ЗАТ „Світоч” та ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” Михайло Зінько.

Рішення акціонери, за його словами, прийняли 30 листопада на зборах, що відбулися після призначених на цей день чергових загальних зборів, які не відбулися через відсутність кворуму.

Комісія, до складу якої увійшло 7 акціонерів, має також звернутися в прокуратуру з питанням про порушення кримінальної справи проти службових осіб компанії, які зловживають своїм службовим становищем.

Перша робоча нарада комісії, за словами Михайла Зінька, відбудеться сьогодні. На ній розглядатиметься план подальших дій. „Ми будемо в деталях готувати позовну заяву”, — сказав він.

На порядку денному загальних зборів акціонерів „Торг-Сервіс-Україна” 30 листопада стояло питання законності утворення та реєстрації товариства. Михайло Зінько зауважив, що якби акціонери проголосували за незаконність утворення „Торг-Сервісу”, то це б створило ефект реституції: частка статутного фонду компанії — 165,388 тис. акцій загальною вартістю 30 596,780 тис. грн. — треба було б повернути назад на фірму „Світоч”. Оскільки цей пакет є блокуючим, то, таким чином, він уже б не дозволив Nestle провести будь-які сутттєві зміни в діяльності „Світоча” без погодження з дрібними акціонерами.

Іншим питанням, що виносилося на збори, було питання законності продажу торговельної марки „Світоч” корпорації Nestle без згоди „Торг-Сервіс-Україна”, і за заниженою ціною.

Відсутність кворуму М.Зінько пояснив тим, що збори було призначено на неділю. Цей же день на „Світочі” зробили робочим. Тому багато акціонерів, які є водночас працівникам кондитерської фабрики, не змогли явитися на збори. Крім цього, у запрошеннях на збори виявлено суттєві помилки, зокрема, запрошення розіслані за адресами, що не відповідають адресами акціонерів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...