Головна » Інше » На Львівщині буде вжито заходи для стабілізації ситуації на продовольчому ринку та захисту місцевих сільськогосподарських товаровиробників

На Львівщині буде вжито заходи для стабілізації ситуації на продовольчому ринку та захисту місцевих сільськогосподарських товаровиробників

Сьогодні на сесійному засіданні Львівської обласної ради було прийнято рішення вжити заходи щодо стабілізації ситуації на продовольчому ринку та захисту місцевих сільськогосподарських товаровиробників.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Стефанишин, який доповідав з цього питання, сказав, що ситуація контрольована. За його словами, зараз важливо забезпечити стабільність цін та дати можливість працювати малим підприємствам, які отримують борошно по фіксованій ціні зі стабілізаційного фонду. „Цим правом скористалися Городоцький, Сколівський, Турківський та Дрогобицький райони, які зараз отримують борошно вищого ґатунку по 1,57 грн.”, – додав він. На ринку ціна кг борошна вищого ґатунку становить 1,85 грн.

Іван Стефанишин також сказав, що до кінця поточного року на Львівщині буде діяти система дотацій для сільгоспвиробників, щоб залучати не лише бюджетні кошти, а й спонсорські.

Він також повідомив, що буде сформований стабілізаційний фонд, щоб з 1 січня забезпечити стабільність ціни на 2 сорти соціального хліба, які є в області.

У рішенні сесії зазначається, що хоч облдержадміністрація провела роботу для стримування зростання цін на хліб та крупи, однак адміністративні, а не ринкові заходи при формуванні стабілізаційного фонду продовольчого зерна області завдали збитків сільгосптоваровиробникам.

У зв‘язку із цим депутати доручили Львівській ОДА в місячний термін розробити план заходів щодо створення в області сприятливих ринкових умов для виробництва сільгосппродукції та недопущення кризових ситуацій при забезпечення населення продуктами харчування. Окрім цього ОДА доручено вирішити питання компенсації збитків сільгосптоваровиробникам.

6 листопада голова Львівської ОДА Олександр Сендега видав розпорядження “Про здешевлення виробництва соціально значимих сортів хліба”, яким затверджено Програму здешевлення борошна для виробництва соціально значимих сортів хліба. Згідно цієї програми, 11 хлібопекарські підприємства отримали право на компенсацію витрат при закупівлі борошна для випуску соціально значимих сортів хліба. Роздрібні ціни в торговельній мережі на соціально значимі сорти хліба повинні не перевищувати таких розмірів: хліб з борошна І ґатунку (вагою 0,7 кг) – 1,30 грн. за штуку (в призаводських кіосках – 1,15 грн. за штуку), хліб з суміші борошна ІІ ґатунку та житнього (вагою 0,7 кг) – 1,15 грн. за штуку (в призаводських кіосках – 1,05 грн. за штуку). Цим же розпорядженням на Львівщині встановлено розмір торгівельної надбавки на соціально значимі сорти хліба та борошно: у містах – 10 відсотків, у сільській місцевості – 13 відсотків.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...