Головна » Інше » „Регіональний центр поводження з відходами” запроваджує на львівських підприємствах технологію переробки відходів гальванічного виробництва

„Регіональний центр поводження з відходами” запроваджує на львівських підприємствах технологію переробки відходів гальванічного виробництва

Корпорація „Регіональний центр поводження з відходами” почала запроваджувати на львівських підприємствах технологію переробки відходів гальванічного виробництва, повідомила „Контекст-медіа” виконавчий директор Корпорації Ірина Гадзало.

Першим підприємством, на якому запроваджена така технологія, став завод телевізійної техніки „Електрон” (дочірня структура концерну „Електрон”). Наступними, за словами Ірини Гадзало, будуть Львівський авіаремонтний завод, Дрогобицький долотний завод і Львівський ремонтно-механічний завод.

Як розповіла виконавчий директор „Регіонального центру поводження з відходами”, технологія переробки відходів гальванічного виробництва, розроблена спільно з Національним університетом „Львівська політехніка”, полягає у переведенні відходів гальванічного виробництва з вищого класу на нижчий шляхом вилучення кольорових металів (нікель, хром, цинк, олово, мідь та ін.). Далі з цих металів утворюють вторинний продукт — солі, які широко використовуються у різних галузях промисловості.

Ірина Галзало каже, що підприємствам вигідно працювати за даною технологією, оскільки за законодавством передбачено, що якщо підприємство, в процесі виробництва на якому виділяються екологічно шкідливі відходи, не займатиметься їх переробкою, то в такому разі повинно мати спеціальну ліценізію для зберігання цих відходів, отримати яку достатньо складно.

Корпорація „Регіональний центр поводження з відходами” створена 2001 року управлінням екології та природніх ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно з рядом організацій та підприємств Львівщини, в тому числі ВАТ „Гірхімпром”. Мета діяльності корпорації — вирішення проблеми відходів виробництва в умовах відсутності полігонів для їх захоронення на території області.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...