Головна » Інше » Винники хочуть стати містом обласного значення

Винники хочуть стати містом обласного значення

Депутати Винниківської міської ради проголосували за створення комісії щодо вивчення питання зміни адміністративного устрою Винник, вони повинні подати свої пропозиції на сесію Винниківської міської ради, яка відбудеться у кінці грудня. При цьому йдеться про надання Винникам статусу міста обласного підпорядкування – повідомив „Контекст-медіа” міський голова Винник Сергій Уваров.

Зараз Винники „мають невідомо який статус”, — зазначив Сергій Уваров. До того ж це є порушенням Конституції, оскільки у ній не передбачено статусу міста у складі району іншого міста. Сергій Уваров твердить, що зараз Винники недоотримують ряд податків, які йдуть до бюджету Львова, зокрема податок на транспорт. Новий статус дозволить Винникам отримати безпосереднє представництво – 3 депутатів – у Львівській обласній раді.

Сергій Уваров розповів, що він вже мав з цього приводу розмови з депутатами Львівської обласної та Верховної Ради України, а також з міським головою Нового Роздолу, оскільки це місто нещодавно отримало статус міста обласного підпорядкування. Сергій Уваров нагадав, що традиційно Винники були окремим містом, а до 1956 року навіть були районним центром, після чого стався цей адміністративний казус – Винники стали частиною Червоноармійського (тепер Личаківський) району Львова.

Всього у Львівській області є 9 міст обласного значення – Львів, Червоноград, Борислав, Дрогобич, Трускавець, Стрий, Самбір, Новий Розділ та Моршин. Причому два останні міста набули цього статусу лише цього року і вони ще не встигли набути всіх функцій, що відповідають новому статусу, зокрема вони досі не представлені у Львівській обласній раді. Львівщина має найбільше серед західноукраїнських областей міст обласного значення.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...