Головна » Інше » Кількість орендарів-боржників у Львові зменшилась на 25% — Василь Трач

Кількість орендарів-боржників у Львові зменшилась на 25% — Василь Трач

За останній рік кількість орендарів -боржників у Львові скоротилась на 25%, — повідомив сьогодні на прес-конференції голова постійної депутатської комісії муніципальних ресурсів, торгівлі та побуту Львівської міської ради Василь Трач.

Зараз в оренді перебуває 2946 об’єктів комунального майна, при цьому станом на 1 жовтня 770 орендарів мають заборгованість, з них 212 є злісними боржниками, їх борг перевищує 3 місяці, — повідомив Василь Трач.

За 9 місяців цього року було нараховано 6,1 млн. грн. орендної плати, до бюджету надійшло 4,8 млн. грн., що становить 77%.

Начальник управління комунального майна Львівського міськвиконкому Петро Фляк відзначив, що судові позови щодо злісних неплатників не дають належного ефекту. Скажімо зараз в судах перебуває 170 позовів, при цьому суди задовільняють лише 15-20% судових позовів.

Василь Трач відзначив необхідність створення програми приватизації комунальної власності, якщо вона ефективно не використовується. При цьому йдеться і про такі стартегічно важливі об’єкти як готелі, кінотеатри, ринки. Зокрема серед об’єктів, які планується приватизувати у Львові, є й готель „Львів”.

Василь Трач відзначив позитивну тенденцію зростання надходжень від приватизації комунального майна. Зокрема у 1999 році надходження від приватизації склали 4,8 млн. грн., у 2000 році – 5,9 млн., у 2001 році – 9,6 млн., у 2002 році – 15,6 млн. грн. На 2003 рік заплановано від продажу комунального майна отримати 20 млн. грн., при цьому за 9 місяців укладено 139 договорів купівлі-продажу на 12 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...