Головна » Інше » Проблеми Львівщини голова Львівської ОДА обговорив з керівниками Кабміну

Проблеми Львівщини голова Львівської ОДА обговорив з керівниками Кабміну

3 грудня під час робочої поїздки до Києва голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега, його заступник з питань внутрішньої політики Володимир Герич та заступник з питань фінансів Олег Демків провели ряд зустрічей в Кабінеті Міністрів України та міністерствах, — повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Під час розмови з першим віце-прем’єром України, міністром фінансів Миколою Азаровим було обговорено питання інвестиційної програми розвитку Львівщини та виконання урядових зобов’язань по централізованих капіталовкладеннях під будівництво об’єктів соціального призначення.
За словами Олександра Сердеги, під час зустрічі з головою правління НАК “Нафтогаз України“ Юрієм Бойком йшлося про сприяння фінансування ще в цьому році та на наступний рік ряду об’єктів соціального значення на Львівщині, зокрема, добудови онкоцентру, газифікації населених пунктів та будівництва шкіл.

Голова львівської ОДА зустрівся також з міністром промислової політики України Анатолієм Мялицею і обговорив з ним проблему функціонування та роботи підприємств: Яворівська ДГХП “Сірка”, Новороздільська ДГХП “Сірка”, Стебницький ДГХП “Полімінерал”, а також проблему ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати на державних підприємствах Львівщини.

Про вирішення проблеми фінансування статті 57 Закону України “Про освіту” йшлося під час зустрічі з міністром освіти і науки Василем Кремінем, котрий повідомив, що тривають консультації з цього питання. Вирішення проблеми судових позовів за статтею 57 було обговорено під час зустрічі з головою Конституційного суду України Миколою Салівоном.

Голова облдержадміністрації повідомив, що з міністром освіти та науки домовились про завершення будівництва шкіл у Львівській області впродовж двох наступних років та фінансування державної програми комп’ютеризації шкіл.

Сьогодні ж відбулась зустріч з міністром культури і мистецтв України Юрієм Богуцьким. Олександр Сендега розповів йому про урочистості, що будуть проводитись у Львові з нагоди 100 річчя з дня народження Миколи Колесси та домовився з міністром про проведення на наступний рік на Львівщині ряду заходів державного значення.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...