Головна » Інше » Екскурсоводи та гіди Львова просять обласну владу посприяти спрощенню перетину кордону туристичними автобусами в період з 29 квітня по 10 травня 2003 року

Екскурсоводи та гіди Львова просять обласну владу посприяти спрощенню перетину кордону туристичними автобусами в період з 29 квітня по 10 травня 2003 року

На ім’я начальника управління курортів та туризму Львівської ОДА надіслано звернення з проханням посприяти спрощенню перетину кордону туристичними автобусами в період з 29 квітня по 10 травня 2003 року, — повідомив менеджер з маркетингу та промоції Львівської асоціації розвитку туризму (ЛАРТ) Андрій Мацелюх.

Звернення стало одним із результатом обговорення проблем розвитку туристичної галузі у Львові на семінарі, проведеному ЛАРТ для гідів та екскурсоводів. Учасники семінару визнали гострим питання щодо організації туристичних потоків до Львова з Польщі під час святкування Дня Конституції Польщі 3 травня, так званого “довгого вікенду”. Суть проблеми зумовлена великою кількістю туристичних автобусів, які проходять через митні пости України згідно загальних правил проходження митного контролю і затримуються на кордоні, в результаті чого не виконуються заплановані програми туру та справляється загальне негативне враження на туристів.

На семінарі також гостро постало питання хуліганських нападів на туристів з метою жебрацтва на вулицях міста Львова, а також питання криміногенної ситуації, яка склалась навколо прилеглої території до оглядового майданчику Парку “Високий Замок” (випадки побиття та пограбування туристів минулого року). Готується відповідне звернення на ім’я голови депутатської комісії з питань спорту, туризму та молодіжної політики міської ради з прохання посприяти вирішенню даної проблеми, так як це справляє негативне враження на туристів як від міста, так і країни в цілому .

Семінар проходив з 27 лютого по 4 березня з метою підвищення професійного рівня гідів та екскурсоводів м. Львова, обміну думками та висвітлення актуальних питань, пов’язаних з розвитком місцевого туризму. Такий семінар відбувається вже втретє.

Під час семінару прозвучали доповіді представників виконавчої влади в питаннях економічного, культурного та соціального розвитку львівського регіону та м. Львова, зокрема – в розвитку туристично-рекреаційної галузі.

Як пояснив „Контекст-медіа” Андрій Мацелюх, в Україні існує офіційне положення, згідно якого гідом вважається екскурсовод, який володіє і проводить екскурсії іноземною мовою, а екскурсовод — це той, хто проводить екскурсії винятково державною мовою.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...