Головна » Інше » Ринок електроенергії України, очевидно, почне працювати на ринкових умовах – Б.Дацишин

Ринок електроенергії України, очевидно, почне працювати на ринкових умовах – Б.Дацишин

Ринок електроенергії України, очевидно, почне працювати на ринкових умовах.

Про це „Контекст-медіа” повідомив директор Департаменту електроенергетики Міністерства палива та енергетики Богдан Дацишин, відповідаючи на запитання агентства про плани Мінпаливенерго щодо подальшого розвитку енергоринку.

За словами Богдана Дацишина, міністерство зараз вибирає ідеологію подальшого розвитку ринку електроенергії, і власне переведення його на ринкові умови поки що вважається найбільш імовірним. „Така ідеологія вимальовується”, – сказав він.

Б.Дацишин зазначив, що на сьогодні Мінпаливенерго готується до наступної приватизації обленерго. „Це реструктуризація боргів, відвід земель для того, щоб ми вже третій тур енергопостачальних компаній продавали уже більш дорожче і держава отримала більше грошей, ніж за перший і другий”, – сказав він.

Директор Департаменту електроенергетики висловив впевненість, що третій етап приватизації українських обленерго буде вдалішим за два попередні.

Богдан Дацишин сказав, що Мінпаливенерго також має намір посприяти обленерго у тому, щоби вони стали рентабельними. Досягти цього планується, зокрема, за рахунок певних змін у тарифній політиці. „Стоїть питання, що тарифи будуть приведені у відповідність з видатковою частиною, щоби вийти хоча б на „нуль”. Йде до того, що товар повинен продаватися по тій ціні, що принаймні в нього вложили”, – сказав він.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...