Головна » Інше » В енергозбутовій діяльності України немає порядку – „Енергоконсалтинг”

В енергозбутовій діяльності України немає порядку – „Енергоконсалтинг”

На сьогодні в Україні немає системності в енергозбутовій діяльності. Це основна причина неповноти розрахунків за електроенергію з боку обленерго, – заявив представник компанії „Енергоконсалтинг” пан А.Скиба 6 лютого у Славську (Львівська область) на нараді Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння ефективній діяльності енергопостачальних компаній.

„В енергозбутовій діяльності нашої країни нема системності в роботі. Це якщо інтелігентно. А якщо грубіше сказати, то у нашому цьому будинку, в якому проживає Мінпаливенерго, Енергоринок, Енергонагляд і обленерго, немає порядку”, – сказав він.

Проявом безсистемності А.Скиба назвав події кінця минулого року, коли Енергоринок і НКРЕ „забрали кошти в обленерго, нові алгоритми ввели”.

За його словами, в результаті цих дій „Львівобленерго” втратив 2,6 млн. грн., „Прикарпаттяобленерго” – 2,638 млн. грн., „Тернопільобленерго” – 988 тис. грн.

Відтак представник „Енергоконсалтингу” запропонував варіант системи в енергозбуті. На його думку, роботу з усіма заліковими схемами, протоколами необхідно перекласти на ДП „Енергоринок”. „Нехай він вирішує ці проблеми”, – сказав він.

Відповідальність за розрахунки у частині держбюджету, зокрема по Мінобороні, на думку Скиби, варто перекласти на Держенергонагляд. „Це державна структура, нехай вона з державними структурами працює”, – сказав він.

„Частину місцевих бюджетів можна повісити на Держенергонагляд. Нехай персонально відповідає за це питання”, – додав А.Скиба.

Держенергонагляду, вважає він, можливо також доручити відповідальність за розрахунки по екологічно небезпечних підприємствах, а також підприємствах вугільнодобувної галузі.

Міністерству палива та енергетики у системі енергозбуту представник „Енергоконсалтингу” відвів роль куратора. На його думку, на базі юридичного управління міністерства доцільно створити „пробивну, ударну групу, яка б працювала з урядовим комітетом по ПЕКу”.

Компанія „Енергоконсалтинг” об’єднує групу енергопостачальних компаній, в тому числі „Львівобленерго”, „Прикарпаттяобленерго” і „Тернопільобленерго”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...