Головна » Інше » За 2002 рік борг обленерого перед Енергоринком склав 1,2 млрд. грн.

За 2002 рік борг обленерого перед Енергоринком склав 1,2 млрд. грн.

За минулий рік борг українських обленерго перед ДП „Енергоринок” склав 1,2 млрд. грн., – повідомив 6 березня у Славську (Львівська область) директор Департаменту електроенергетики Мінпаливенерго Богдан Дацишин на нараді Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння ефективній діяльності енергопостачальних компаній.

Таким чином, за його словами, рівень розрахунків обленерго перед Енергоринком склав 89,7%, що на 8% більше у порівнянні з 2001 роком.

„Це суттєвий ріст збору коштів”, – відзначив Богдан Дацишин.

Водночас він зазначив, що його хвилює динаміка нарощення боргу за підсумками перших двох місяців поточного року. Так, за січень-лютий заборгованість обленерго зросла ще на 470 млн. грн. На 240 млн. грн. – у січні і на 230 млн. грн. – у лютому.

„Якщо взяти січень місяць, то процент розрахунків енергопостачальних компаній з Енергоринком у нас склав на рівні 85%. З одної сторони, це добре – якщо порівняти з січнем місяцем минулого року, коли у нас було тільки 68%, але якщо порівняти лютий місяць, то ми вийшли на 87% розрахунків, а минулого року в лютому було 93%. Цей приріст боргу свідчить, що проблеми у нас дуже серйозні”, – сказав Б.Дацишин.

За його словами, борг обленерго перед Енергоринком, в основному, зумовлений поганим рівнем розрахунків з ними за спожиту електроенергію такими „проблемними” споживачами, як житлово-комунальний сектор і населення, які „стабільно тягнуть борг”. За минулий рік житлово-комунальний сектор заборгував обленерго близько 650 млн. грн., борг населення за цей же період склав 500 млн. грн.

Богдан Дацишин повідомив, що цього року Кабінет Міністрів спробує „суттєво вплинути на розрахунки за електричну енергію” за рахунок реформування житлово-комунального господарства.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...