Головна » Інше » Податкова міліція випустила транспорт ТОВ „Дністер” з „Автонавантажувача”

Податкова міліція випустила транспорт ТОВ „Дністер” з „Автонавантажувача”

Податкова міліція Державної податкової інспекції м.Львова випустила транспорт оператора регіонального ринку металобрухту ТОВ „Компанія Дністер” з території ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач” (ВАТ „ЛЗА”), який перебуває у процесі санації.

Про це „Контекст-медіа” повідомило джерело, зацікавлене у завершенні конфлікту між компанією „Дністер” і львівськими податківцями.

За словами джерела, сталося це у середу, 26 лютого.

„Відпустили позаминулої середи”, – сказало джерело.

Водночас податкова, як повідомив співрозмовник агентства, подала до Господарського суду Львівської області позов, в якому вимагає визнати незаконним призначення керуючого санацією ВАТ „ЛЗА”, а також недійсними договори, укладені між „Дністром” і біржею на проведення утилізації металобрухту на „Автонавантажувачі”.

За словами джерела, перше засідання суду по цій справі мало відбутися 7 березня, однак було перенесене на невизначений термін. „Відмінили (засідання) до вияснення”, – сказало джерело, висловивши прогноз, що у кінцевому підсумку рішення суду буде прийняте на користь ТОВ „Компанія Дністер”.

З 10 лютого податкова міліція ДПІ м.Львова утримувала транспорт ТОВ „Компанія Дністер” на території ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач”, посилаючись на ухвалу Господарського суду Львівської області від 21 лютого 2002 року про накладення арешту на все майно ВАТ „ЛЗА” та з метою запобігання безконтрольного вивезення металобрухту і захисту інтересів кредиторів.

19 лютого виконавчий директор регіональної асоціації „Львівметалобрухт” Любомир Лепех заявив, що податкова міліція ДПІ м.Львова неправомірно блокує роботу ТОВ „Компанія Дністер”, яка, згідно з біржовою угодою, здійснює утилізацію металобрухту на ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач”.

25 лютого керуючий санацією ВАТ „ЛЗА” Любомир Лепех повідомив, що ухвала Господарського суду, на яку посилається податкова міліція ДПІ м.Львова, утримуючи на території заводу транспорт ТОВ „Компанія Дністер”, є недійсною, оскільки суд її „послідовно скасував” 27 червня 2002 р., коли виніс ухвалу про затвердження плану санації „Автонавантажувача”.

ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач” з 1 вересня 2001 року оголошений банкротом. Ініціатором банкротства виступила НАЕК „Енергоатом”. На сьогодні підприємство перебуває у процесі санації.

Кредиторська заборгованість підприємства складає понад 16 млн. грн., з яких 2,7 млн. грн. – заборгованість перед бюджетом.

До Комітету кредиторів ВАТ „ЛЗА” входять компанії „Інтерпромгаз”, „Брінфорд”, „Львівводоканал”, ДПА у Львівській області, Пенсійний фонд, ЗАТ „Автонавантажувач”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...