Головна » Інше » Київська міськадміністрація схвалила інвестпроект створення Торговим домом „ЛАЗ-Україна” і КП „Київпастранс” спільного транспортного підприємства

Київська міськадміністрація схвалила інвестпроект створення Торговим домом „ЛАЗ-Україна” і КП „Київпастранс” спільного транспортного підприємства

Управління транспортом Київської міської адміністрації у кінці лютого схвалило інвестиційний проект зі створення у Києві спільного транспортного підприємства за участю ЗАТ „Торговий дім „ЛАЗ-Україна” та КП „Київпастранс”.

Про це „Контекст-медіа” повідомила прес-служба Львівського автобусного заводу.

За інформацією прес-служби, статутний фонд СП формуватиметься на 50% з нових автобусів ЛАЗу великого і особливо великого класу.

Створення спільного підприємства, як зазначила прес-служба, відбувається в рамках виконання обраної Львівським автобусним заводом стратегії збільшення реалізації власної продукції шляхом вирішення загальнонаціональної транспортної програми.

„Розуміючи, що без вирішення загальнонаціональної транспортної програми України, однією зі складових якої є оновлення рухомого складу транспортними підприємствами, очікувати значної реалізації автобусів неможливо, завод вибрав власну стратегію: самому стати власником транспортних підприємств і надавати послуги у цій сфері”, – сказано у повідомленні прес-служби ЛАЗу.

У ньому повідомляється, що минулого року ТД „ЛАЗ-Україна” уже придбав ВАТ „Ялтинське АТП №14328” і планує до кінця травня 2003 року поставити на це підприємство 40 нових комфортабельних автобусів, обладнаних за європейськими стандартами, які „дозволяють не тільки знизити вартість перевезень у курортній зоні Криму, але й значно підвищити якість обслуговування пасажирів”.

На початку жовтня 2002 року голова спостережної ради ВАТ „ЛАЗ” і президент ТД „ЛАЗ-Україна” Роман Ніколаєв повідомив агентство про те, що Львівський автобусний завод проводить з „Київпастрансом” переговори з метою розширити сферу своєї діяльності за рахунок автоперевезень. Він додав, що ЛАЗ так само обдумує варіант організації автоперевезень у Львові.

Львівський автобусний завод належить до найбільших в Україні виробників автобусів. Проектна потужність заводу, за його даними, – 5 тис. автобусів в рік.

2002 року ЛАЗ випустив на 163 автобуси менше, ніж у 2001 р. – 307 автобуси (202 – старих моделей і 105 – нових). Реалізовано було 269 машин (137 по Україні і 132 – в Росії).

2003 року підприємство планує випустити 1200 автобусів. Продати, за даними торгових домів, – мінімум 1160 (160 в Україні і 1000 – в Росії).

70,4% акцій ЛАЗу у жовтні 2001 року на комерційному конкурсі придбало українсько-російське СП ТзОВ „Сіл-Авто”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...