Головна » Інше » ПОЗОВНА ВИМОГА ПРОКУРОРА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ СКАСУВАТИ ДЕРЖАВНУ РЕЄСТРАЦІЮ ФВПЛЗ Є БЕЗПІДСТАВНОЮ – Т.МАКАР

ПОЗОВНА ВИМОГА ПРОКУРОРА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ СКАСУВАТИ ДЕРЖАВНУ РЕЄСТРАЦІЮ ФВПЛЗ Є БЕЗПІДСТАВНОЮ – Т.МАКАР

3 лютого на прес-конференції голова Федерації вільних профспілок Львівської залізниці Тарас Макар заявив, що позовна вимога прокурора Львівської області скасувати державну реєстрацію ФВЛЛЗ є безпідставною.     3 лютого на прес-конференції голова Федерації вільних профспілок Львівської залізниці Тарас Макар заявив, що позовна вимога прокурора Львівської області скасувати державну реєстрацію ФВЛЛЗ є безпідставною.     

Насамперед Тарас Макар зауважив, що свідоцтво про державну реєстрацію профспілці видало Львівське обласне управління юстиції, тому, за його словами, позов повинен бути саме до нього, а не до ФВПЛЗ.

Голова ФВПЛЗ повідомив, що основними підставами для скасування державної реєстрації ФВПЛЗ, які викладені у судовому позові прокурора Львівської області Богдана Ринажевського, є те, що статус ФВПЛЗ не відповідає визначенню „місцевий”, а юридична адреса ФВПЛЗ – м. Львів, буд. 1, каб. 579-а не є дійсною.       „На момент перереєстрації ФВПЛЗ статус „місцевий” визначався відповідно до вимог ст. 11 Закону України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, – зауважив Тарас Макар. Він також додав, що юридична адреса ФВПЛЗ на момент реєстрації відповідала фактичному її розташуванню, і будь-яких доказів, що це не так, прокурор не надав.

Ще однією підставою позову, як повідомив Тарас Макар, є вимога ФВПЛЗ до керівництва Львівської залізниці укласти трудовий договір між ФВПЛЗ та Львівською залізницею, яку прокурор Львівської області вважає незаконною.

„На думку прокурора, дія колективного договору, підписаного уповноваженою особою Львівської залізниці і головою Державного комітету профспілки залізничників та транспортних будівельників України на Львівській залізниці на 2002–2004 роки, розповсюджується на всіх працівників”, – сказав він.

Тарас Макар вважає, що висунуті ним вимоги є законними, а укладення вищеназваного колективного договору відбулося з порушенням положень законодавства України (ст. 5, ст. 6   Закону України „Про колективні договори і угоди”). „Для підписання колективного договору між роботодавцем і профспілкою повинен бути створений об‘єднаний представницький орган, який не був створений”, – додав він.

Голова ФВПЛЗ наголосив на тому, що прокурор Львівської області під тиском керівництва Львівської залізниці „наїжджає” на громадську організацію, якою є ФВПЛЗ, але не зважає на ті порушення, які відбуваються на Львівській залізниці.

„Такі порушення випливають з того, хоча б, що станом на 1997 рік ФВПЛЗ налічувала 5 тисяч членів, а вже станом на сьогодні через репресії та підкупи у профспілці залишилося трохи більше 100 осіб”, – розповів він.

У зв‘язку з цим Тарас Макар повідомив, що 4 лютого ФВПЛЗ подасть до суду  зустрічний позов до Львівської залізниці з метою скасувати діючий колективний договір, який обмежує права працівників Львівської залізниці, та укласти інший договір відповідно до чинного законодавства. Він також зазначив, що готувати позов до прокуратури не  будуть.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...