Головна » Інше » ГОСПОДАРСТВА ЛЬВІВЩИНИ СТАЛИ МЕНШЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ ПЕСТИЦИДИ

ГОСПОДАРСТВА ЛЬВІВЩИНИ СТАЛИ МЕНШЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ ПЕСТИЦИДИ

У Львівській області господарства різних форм власності і селяни стали менше застосовувати пестициди. Водночас ті пестициди, які вони застосовують, значно потужніші від тих, які використовувалися ними декілька років тому.

Про це 7 лютого повідомив завідувач токсикологічної лабораторії Львівської обласної СЕС Анатолій Артеменко на засіданні Львівського прес-клубу реформ, який стосувався проблем і перспектив системи контролю за якістю продукції рослинного походження.

За його даними, 2002 року в області було внесено 150 тонн пестицидів, в той час, як на початку 90-х рр. щороку вносилося біля 5,2 тис. тонн.

Скоротилося використання пестицидів, як пояснив Анатолій Артеменко, через економічні причини (пестициди стали дорожчі) і за рахунок технологічного прогресу (пестициди стали потужніші).

А. Артеменко повідомив також, що токсикологічна лабораторія Львівської обласної СЕС щороку робить вибірково 4 – 4,5 тис. проб продукції рослинного походження. Із них біля 3 тис. проб на вміст нітратів. У результаті цих досліджень бракується 2,2-2,4% проб на вміст нітратів і 0,5% проб на вміст пестицидів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...