Головна » Інше » ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ ЗАПРОПОНУВАЛА НАТО СПІВПРАЦЮ В ГАЛУЗІ ВПК

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ ЗАПРОПОНУВАЛА НАТО СПІВПРАЦЮ В ГАЛУЗІ ВПК

Перелік пропозицій про співпрацю в галузі військово-промислового комплексу (ВПК) між Львівською областю та Північно-Атлантичним Альянсом (НАТО) передав начальник управління промисловості, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації Ростислав Сорока Комітету з наукового співробітництва НАТО, перебуваючи 30-31 січня 2002 року з візитом у штаб-квартирі Альянсу в складі делегації представників регіональних державних адміністрацій України.

Про це в інтерв’ю „Контексту” повідомив особисто Ростислав Сорока.

Пропозиції, за словами пана Сороки, стосувалися областей розробки радіотехнічних систем спеціального призначення, співпраці з новими членами НАТО (Польщею та Чехією) в частині модернізації під стандарти НАТО існуючого у них парку озброєнь радянського виробництва і, одночасно, випереджуючої модернізації під стандарти НАТО озброєнь Збройних сил України, розробки систем зв’язку та багатоканальних систем передачі даних, а також можливості виконання у перспективі ремонтних і регламентних робіт для військової техніки країн НАТО на заводах та підприємствах області (зокрема, на заводі „Інтеграл” – після реконструкції та переоснащення).

В частині розробки радіотехнічних систем спецпризначення область пропонує НАТО співпрацю щодо високоточних систем озброєнь міліметрового діапазону, бортових радіоелектронних пристроїв різного призначення, в т. ч. бортових радіолокаційних систем, бортових радіолокаційних систем попередження зіткнень, оглядово-прицільних радіолокаційних систем для бронетанкової техніки та артилерії, а також корабельних радіолокаційних систем для ближньої навігації.

Щодо розробки систем зв’язку та багатоканальних систем передачі даних, то у пропозиціях, за інформацією Ростислава Сороки, як приклад наводиться створена Львівським науково-дослідним радіотехнічним інститутом багатоканальна система „Контакт”. Вона забезпечувала зв’язок та передачу оперативних даних під час спільних військових навчань на Яворівському полігоні 2002 року.

Як зазначив начальник управління промисловості ЛОДА, представники НАТО „доброзичливо сприйняли пропозиції” і, очікується, протягом місяця повідомлять про своє рішення.

Провідними підприємствами ВПК у Львівській області, за інформацією Львівської ОДА, є концерни ЛОРТА та „Електрон”, Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут, НДІ „Еротрон”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...