Головна » Інше » 62% малих підприємств Львівської області працюють прибутково

62% малих підприємств Львівської області працюють прибутково

61,9% підприємств Львівської області, які працюють у сфері малого бізнесу, працюють прибутково. За підсумками виробничо-господарської діяльності у 2002 році вони отримали загалом 142,9 млн. грн. прибутків.

Про це „Контекст-медіа” повідомило Львівське обласне управління статистики.

Решта 38,1% малих підприємств торік спрацювали нерентабельно, отримавши у результаті 142,1 млн. грн. збитків.

Згідно з повідомленням управління статистики, минулого року малі підприємства області випустили продукції та надали послуг на 1335,6 млн. грн. „Це становить трохи більше десятої частини в загальному обсязі в економіці області”, – зазначає управління.

У середньому одне мале підприємство виробило за рік продукції на суму 110,1 тис. грн.

За цей же період средньомісячна заробітна плата одного працівника малого підприємства становила 186,93 грн. (в економіці області – 335,11 грн.).

За підсумками 2002 року на Львівщині, повідомляє управління статистики, функціонувало 14,8 тис. малих підприємницьких формувань. У порівнянні з попереднім роком їхня кількість зросла на 763 одиниці, або на 5,5%. У середньому на 10 тис. осіб наявного населення припадає 57 малих підприємств.

Переважають малі підприємства в оптовій та роздрібній торгівлі, посередництві в торгівлі та послугах з ремонту (5881 підприємство), у промисловості працювало 2738 підприємств, а операціями з нерухомістю, здаванням під найм та послугами користувачам займалися 2037 підприємств.
Третина малих підприємств є приватними, три з кожних п’яти – колективні.

На малих підприємствах торік було зайнято 128,9 тис. осіб, або 11,7% від усіх зайнятих в області. У середньому на одному підприємстві працювало 9 осіб.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...