Головна » Інше » Замки Львівщини відкрили туристичний сезон „Золота підкова”

Замки Львівщини відкрили туристичний сезон „Золота підкова”

1 червня в Олеському замку відбулося урочисте відкриття туристичного сезону „Золота підкова” замків Львівщини.

Урочистості розпочалися з концерту середньовічної музики у виконанні ансамблі старовинної музики „Річеркаре”, керівник Андрій Легкий; Львівського камерного оркестру ЛМА під керівництвом Мирослава Скорика, художній керівник і концертмейстер Артур Микитка. Одразу після цього розпочався лицарський турнір, який провів Львівський лицарський клуб „Аквілон”. Керівником цього клубу є Андрій Пехник, посвячений у лицарі в шотландському місті Единбурзі.

Начальник Управління курортів та туризму Львівської ОДА Андрій Клімашевський зазначив, що в Західній Європі, згідно з офіційною статистикою, 30% туристів є відвідувачами замкових споруд. За його словами, щоб розпочати туристичний сезон в замках Львівщини був обраний саме Олеський замок, у якому, можливо, народився Богдан Хмельницький. Андрій Клімашевський зазначив, що сама держава не здатна розвинути туристичну інфраструктуру, ”цим повинні займатися і держава і підприємницькі структури”. Андрій Клімашевський також повідомив, що в межах цьогорічного туристичного сезону будуть залучатися студенти на волонтерські роботи з благоустрою замкових територій.

Цьогорічний туристичний сезон розпочався за підтримки Ради Карпатського регіону, Львівської галереї мистецтв та туристичної фірм „САМ”. В межах відкриття туристичного сезону відзначили також першу річницю ресторану „Гридниця”, який знаходиться в Олеському замку.

Програма туристичних культурно-мистецьких заходів в Олеському замку розрахована на весь літній сезон. Щосуботи та неділі у замку відбуватимуться різноманітні культурні заходи. У програмі: лицарські турніри, стрільби з лука й арбалету, середньовічний бал, концерти старовинної музики, середньовічні танці, а також святкування традиційних українських свят (Зелені свята, Петра і Павла). Окремі дні присвячені культурі Франції, кельтській культурі. На завершення туристичного сезону планується провести всеукраїнський лицарській турнір.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...