Головна » Інше » Голова Львівської ОДА О.Сердега видав розпорядження “Про заходи щодо впорядкування цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів” — ТЕКСТ РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Голова Львівської ОДА О.Сердега видав розпорядження “Про заходи щодо впорядкування цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів” — ТЕКСТ РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Голова Львівської ОДА Олександр Сердега 3 вересня видав розпорядження №78/924 “Про заходи щодо впорядкування цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів”.

Подаємо текст розпорядження:

„У зв’язку із стабілізацією цінової динаміки на ринку основних продовольчих товарів та з метою удосконалення міжгалузевих відносин виробників борошна, хліба і хлібобулочних виробів та торговельної мережі встановити для всіх суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності граничні рівні торговельних надбавок до оптово-відпускної ціни виробника (митної вартості) на борошно вищого гатунку, хліб з борошна вищого гатунку, хліб з борошна першого гатунку, хліб з суміші борошна другого гатунку і борошна житнього обдирного: у містах – 15%; у сільській місцевості – 18%. При формуванні роздрібних цін транспортні витрати включаються понад рівень торговельної надбавки.

Головному управлінню сільського господарства та продовольства облдержадміністрації, головному управлінню економіки облдержадміністрації забезпечити до 10 вересня 2003 року завершення підписання угод про партнерство (меморандум) між товаровиробниками підприємствами борошномельної та хлібопекарської промисловості і підприємствами гуртової та роздрібної торгівлі на 2003-2004 маркетинговий рік.

Рекомендувати Державній податковій адміністрації у Львівській області, ВАТ “Львівобленерго” реалізовувати зерно, заготовлене в рахунок погашення заборгованості з фіксованого сільськогосподарського податку та електроенергії, у межах області.

Державній інспекції з контролю за цінами у Львівській області забезпечити проведення перевірок з метою виявлення необґрунтованого завищення цін на основні продовольчі товари та застосовувати у разі потреби санкції, передбачені статтею 14 Закону України “Про ціни і ціноутворення”.

Державній інспекції з контролю за цінами у Львівській області, територіальному відділенню Антимонопольного комітету України у Львівській області (І. Коломієць): систематично здійснювати перевірки стану дотримання дисципліни цін та вимог антимонопольного законодавства про захист економічної конкуренції на основні види продуктів харчування, вживати заходів до притягнення осіб, винних у виявлених порушеннях, до відповідальності. Про результати проведеної роботи щотижня інформувати обласну державну адміністрацію та громадськість через засоби масової інформації.

Вважати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 13 серпня 2003 року №797 “Про регулювання цін на окремі продовольчі товари”.

Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації С. Лукашика”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...