Головна » Інше » „Західенерго” сплатило „Газу України” 3 млн. грн. боргу за газ

„Західенерго” сплатило „Газу України” 3 млн. грн. боргу за газ

Енергогенеруюча компанія „Західенерго” (Львів) сплатила „Газу України” (дочірня компанія НАК „Нафтогаз України”) 3 млн. грн. із загальної суми боргу, накопиченого компанією за спожитий природний газ з початку року — 27 млн. грн.

Про це „Контекст-медіа” повідомила спеціаліст зі зв’язків з громадськістю ВАТ „Західенерго” Юстина Янко.

„Сплатили частину боргу”, — сказала вона.

За її словами, повідомлення „Газу України” про припинення газопостачання енергогенеруючих компаній не було реалізоване, принаймні постачання газу на станції „Західенерго” не припинялося.
Однак до сьогодні, як повідомила Юстина Янко, залишаються ще не затвердженими ДК „Газ України” планові обсяги поставок газу „Західенерго” на вересень. Вона вважає, що до середини місяця вони усе ж таки будуть затверджені.

Пані Янко укотре зазначила, що накопичення боргу „Західенерго” за газ відбувається внаслідок того, що ДП „Енергоринок” у недостатній мірі розраховується за відпущену йому електроенергію.
1 вересня прес-центр ДК „Газ України” заявив, що від цього дня компанія припиняє постачання природного газу ВАТ „Західенерго”, ВАТ „Донбасенерго” та ВАТ „Центренерго” у зв’язку з невиконанням цими компаніями зобов’язань з розрахунків за спожитий газ.

Відновити газопостачання боржників „Газ України” обіцяв лише після того, як вони повністю погасять заборгованість за поточний рік.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...