Головна » Інше » Голова Львівської ОДА О.Сендега відвідав ЗАТ „Львівський ізоляторний завод”

Голова Львівської ОДА О.Сендега відвідав ЗАТ „Львівський ізоляторний завод”

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега 3 вересня відвідав ЗАТ „Львівський ізоляторний завод”, єдине в Україні підприємство з випуску скляних ізоляторів для всіх повітряних ліній електропередач, — повідомила „Контекст-медіа” прес-служба Львівської ОДА.

Візит, судячи з повідомлення, носив ознайомчий характер: Олександр Сендега оглянув цех з виробництва склодеталей для підвісних ізоляторів, склад витримки склодеталей та цех зі складання підвісних ізоляторів.

Після огляду виробничих потужностей голова ЛОДА провів нараду з керівництвом підприємства, на якій, обговорюючи питання розширення ринків збуту продукції, запропонував Львівському ізоляторному заводу взяти участь у ІІІ Економічному форумі.

„Основним завданням влади на сьогодні є підтримка виробника. Львівщина вже має підписані угоди про співпрацю з різними регіонами України та міжнародні угоди, і саме пошук партнерів для львівських підприємств в рамках старих та нових домовленостей — завдання влади”, — зазначив О.Сендега.

Президент Львівського ізоляторного заводу Андрій Іонов, у свою чергу, повідомив, що за останні три роки підприємство без жодної гривні інвестицій та без допомоги з боку державних установ майже удвічі скоротило всю існуючу заборгованість по Держбюджету та зарплаті. Обсяг реалізованої продукції за І півріччя 2003 року складає 10 645,7 тис. грн., з яких 3 383,1 тис. грн. — експертні операції.

Він також розповів голові ЛОДА, що ЗАТ „ЛІЗ” має план стратегічного розвитку, який передбачає будівництво нової економічної скловарної печі (кошторис 4 млн. грн.) та відновлення виробництва полімерних ізоляторів на базі існуючого обладнання, з подальшою його модернізацією (кошторис 6,6 млн. грн.).

Детальнішої інформації щодо виробничо-фінансових показників, будівництва печі і відновлення виробництва полімерних ізоляторів у повідомленні прес-служби облдержадміністрації немає. На самому підприємстві її агентству поки що відмовилися надавати, мотивуючи відмову тим, що у Львівського ізоляторного заводу є багато „доброзичливців”, яким такої інформації знати не треба.
Львівський ізоляторний завод заснований у 1965 році як дослідне виробництво, проте дуже скоро став одним із основних постачальників підвісних та штирьових скляних ізоляторів для всіх діючих ЛЕП.

Основними споживачами продукції ВАТ „ЛІЗ” на сьогодні є ДП „Укренерго”. Ізолятори львівського виробництва експортуються в Росію, Казахстан, Туркменістан, Польщу, Болгарію, Швейцарію, В’єтнам, Афганістан, Ліван, Швецію, Фінляндію, Норвегію

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...