Головна » Інше » „Львівводоканалу” загрожує банкрутство — Ю.Кужелюк

„Львівводоканалу” загрожує банкрутство — Ю.Кужелюк

Міському комунальному підприємству „Львівводоканал” загрожує банкрутство, — заявив сьогодні на прес-конференції депутат Львівської міської ради, голова ЛМО УНП Юрій Кужелюк.

За його словами, стан справ в МКП незадовільний. Якщо на кінець 2001 року заборгованість „Львівводоканалу” по платежах до державного бюджету складала 6 200 тис. грн., то станом на серпень 2003 року вона перевищила 18 млн. грн. Водночас збільшилися й борги мешканців перед підприємством за спожиту воду: якщо на кінець 2001 р. вони становили 58 682 тис. грн., то за підсумками першого півріччя 2003 р. — уже 66 324 тис. грн.

„Не дивно, що при таких підсумках господарювання Світовий банк не поспішає з позикою такому підприємству”, — підсумував Юрій Кужелюк.

Ю.Кужелюк також повідомив, що зростання боргів „Львівводоканалу” загрожує додатковими видатками у вигляді пені та штрафів. Відповідно до законодавства, за протермінування платежів нараховується пеня в розмірі 20% річних, а штрафні санкції складають від 10% — у оахі протермінування платежу на 20-30 днів до 30% — у разі прострочення його більш ніж на 90 днів.

Народний депутат України, голова ЛОО УНП Олекса Гудима повідомив, що ДПА у Львівській області ставить перед міським головою Львова питання про звільнення з посади директора МКП „Львівводоканал” Василя Склярського.

Він повідомив також і про те, що народні депутати України від Львова найближчим часом мають намір зустрітися з керівниками українського представництва Світового бану, аби з’ясувати подальшу долю кредиту на поліпшення волопостачання у Львові.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...