Головна » Інше » На цьогорічному Економічному форумі у Львові буде представлено 100 інвестпроектів вартістю 560 млн. грн.

На цьогорічному Економічному форумі у Львові буде представлено 100 інвестпроектів вартістю 560 млн. грн.

На Інвестиційній ярмарці, яка має відбутися у рамках ІІІ Економічного форуму з питань транскордонного співробітництва у Львові, буде представлено 100 інвестиційних проектів, середня вартість кожного з яких становитиме 5,6 млн. гривень.

Про це сьогодні на нараді з питань проведення Форуму повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик.

Він висловив сподівання, що до 50% з виставлених проектів „будуть куплені”. „Але якщо і 5% не куплять, то виникне питання (навіщо проводити Форум — „Контекст-медіа”)”, — підкреслив С.Лукашик.

Згідно з інформацією, що прозвучала на нараді, робота цьогорічної Інвестиційної ярмарки буде побудована за принципом салонів. Основне місце на ярмарці займатиме стратегічний салон, де представлятимуться 4 головні інвестпроекти Львівської області, що стосуватимуться будівництва концесійної дороги від кордону до Львова, Львівського автобусного заводу, Добротвірської ТЕС-2 і транспортно-логістичний центру „Стрий-2”.

Серед решти салонів будуть такі, як „Промисловість”, „Енергетика і ресурсозабезпечення”, „Туризм, рекреація і охорона здоров’я”, „Агропромисловість”, „Комунальне господарство”, „Фінансово-кредитна інфраструктура” тощо.

Буде також і салон „Місто Львів”, на якому планується виставити 8 проектів. Львівська міська рада попередньо мала намір провести під час ярмарку земельний аукціон, однак з’ясувалося, що, за нормативними документами, таку процедуру проводити не можна.

Очікується, що Інвестиційну ярмарку відвідають гості з Польщі, Австрії, Росії, Білорусі, Франції, Лівану, представники ділових кіл АР Крим і Донецька. (До речі, спеціально для гостей у готелях Львова — „Гранд”, „Жорж”, „Гетьман”, „Київ”, „Львів”, „Еней”, „Супутник” — резервується 368 номерів на різну кількістю місць).

На нараді було відзначено, що на сьогодні робота з облаштування салонів проводиться занадто повільними темпами. Тому було вирішено 20 вересня здійснити генеральний оггляд усіх салонів і визначити рейтинг їхньої готовності.

ІІІ Економічний форум з питань транскордонного співробітництва, в рамках якого пройде Інвестиційна ярмарка, відбуватиметься у Львові з 2 по 4 жовтня ц.р. Кошторисна вартість проведення Форуму, за попредніми даними, складає 377 тис. грн., Інвестиційної ярмарки — 380 тис. грн.

За прогнозом начальника відділу з питань торговельно-економічного співробітництва Львівської ОДА Романа Дениса, у ІІІ Економічному форумі у Львові візьмуть участь біля 1 тис. учасників.

Економічний форум у Львові проводиться третій рік поспіль. Торік у ньому взяло участь близько 600 учасників. У рамках Форуму традиційно проводиться Інвестиційна ярмарка, на якій українські підприємства представляють свої інвестиційні проекти, що потребують фінансування.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...