Головна » Інше » Скасування з 1 липня спеціального торгового патенту в Україні є негативним явищем – З.Бермес

Скасування з 1 липня спеціального торгового патенту в Україні є негативним явищем – З.Бермес

Скасування з 1 липня спеціального торгового патенту, за яким в Україні у режимі експерименту працювали підприємці 7 областей, є негативним явищем, – заявив „Контекст-медіа” голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес.

На думку Зеновія Бермеса, спецпатент є прогресивною формою оподаткування, „яка б могла позитивно себе проявити для юридичних осіб”.

Зеновій Бермес зазначив, що Львівська область не входить до областей, у яких діяв експеримент зі спецпатентом. Натомість в Іллічівську, де він працював, спецпатент зарекомендував себе, за словами голови Асоціації роботодавців Львівщини, дуже добре: Іллічівськ за рівнем доходів населення вийшов на 2 місце серед міст України. „Тобто це дуже позитивно”, – сказав З.Бермес.

Як повідомляє агентство УФС, кілька днів тому у Ялті на „круглому столі” з проблем підприємництва голова постійної бюджетної комісії парламенту АР Крим Андрій Припутников заявив, що прямі збитки АРК від скасування спеціального торгового патенту можуть скласти 9-12 млн. грн.

А.Припутников зазначив, що досі зведений бюджет Криму отримував від спецпатенту 32 млн. грн., із них 13 млн. грн. – бюджети міст і районів.

Скасування спеціального торгового патенту з 1 липня 2003 року здійснюється згідно з ініційованими Кабінетом Міністрів змінами до Закону „Про державний бюджет України на 2003 рік”, які вступили в дію з 6 червня.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...