Головна » Інше » Ціни на борошно у Львівській області стабілізуються до нового врожаю – прогноз виробника

Ціни на борошно у Львівській області стабілізуються до нового врожаю – прогноз виробника

Стабілізація цін на борошно у Львівській області відбудеться до нового врожаю, – вважає голова правління ВАТ „Львівський комбінат хлібопродуктів” Іван Іващук. Про це він повідомив у розмові з „Контекст-медіа”.

На його думку, ціна борошна вищого ґатунку стабілізується на рівні 1,5-1,6 грн./кг, І-го ґатунку – на рівні 1,3-1,4 грн./кг, ІІ-го – 1,10-1,20 грн./кг.

Іван Іващук підкреслив, що „це не багато” і що дещо підняти ціни на борошно варто було уже давно. „Будуть цінувати хліб”, – наголосив він.

Водночас керівник Львівського хлібокомбінату висловив прогноз, що різкого стрибка цін на борошно до нового врожаю не відбудеться, оскільки запаси зерна в області, попри загальну ситуацію в країні, є достатніми. „Місяць великої погоди не зробить. Є достатньо запасів зерна, які не дадуть різкого скачка цін”, – сказав він.

На думку Івана Іващука, нинішній „ажіотаж” щодо борошна можна було передбачити, якби у державі був „контроль за хлібом”. Позитивом для ринку, вважає він, було б, якби на ньому діяв єдиний національний зернотрейдер (такого зараз лише планується створити, можливо, на базі ДАК „Хліб України”, зазначив І.Іващук).

Як повідомляло агентство, з 22 червня у Львові, за словами начальника відділу контролю за цінами у торгівлі, громадському харчуванні та на фармацевтичну продукцію Держінспекції з контролю за цінами Львівської ОДА Галини Гички, спостерігалося стрімке зростання цін на борошно вищого ґатунку. Станом на 26 червня борошно подорожчало в порівнянні з 6 березнем на 19,7% – з 1,42 грн. до 1,70 грн./кг. З початку року ціни на борошно зросли на 57,4%.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...