Головна » Інше » Дрогобицький долотний завод очікує до кінця 2003 року пройти сертифікацію по системі АРІ

Дрогобицький долотний завод очікує до кінця 2003 року пройти сертифікацію по системі АРІ

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” (Львівська обл.), єдиний в Україні виробник бурового інструменту, очікує до кінця 2003 року пройти сертифікацію по міжнародній системі якості АРІ (American Petroleum Institute).

Про це „Контекст-медіа” повідомив голова правління-генеральний директор ВАТ „ДДЗ” Геннадій Веселовський.

„До кінця року очікуємо отримати сертифікат”, – сказав він.

Сертифікацію, за словами Генадія Веселовського, Дрогобицький долотний завод проходить за участю американської аудиторської компанії.

Г.Веселовський очікує, що сертифікат АРІ дозволить дрогобицькому підприємству отримати доступ до ринків збуту, на яких зараз продукції, що сертифікована по цій системі, надається перевага над тією, що пройшла сертифікацію на відповідність стандарту ISO.

На сьогодні вся продукція ДДЗ сертифікована по системі якості УкрСЕПРО.

Як повідомлялося, 2002 року Дрогобицький долотний завод збільшив експорт у країни далекого зарубіжжя (США, Канада, Австралія) на 4,8% – до 48,6% від загального обсягу реалізації. У країни СНД підприємство торік експортувало 25% продукції, на 7,6% менше, аніж 2001 року.

2002 року ДДЗ скоротив виробництво на 10,4% у порівнянні з попереднім роком – з 91,713 млн. грн. до 82,167 млн. грн.

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” спеціалізується на виготовленні тришарошкових бурових доліт. Компанія також випускає долота для реактивно-турбінного буріння, розширювачі, калібратори, головки бурильних та інших різновидів бурового інструменту для нафтогазової, геологорозвідувальної, вугільної, гірничодобувної та нерудної промисловостей.

Контрольний пакет акцій Дрогобицького долотного заводу перебуває в управлінні російської компанії „Волгабурмаш”. 25%+1 акцією володіє Торговий дім „Долото” (Київ), понад 10% – чеські компанії „Іріс” та „МВГ”.

2002 року ДДЗ отримав 1,244 млн. грн. чистого прибутку (2001 р. – 0,731 млн. грн. чистого прибутку).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...