Головна » Інше » Дрогобицький долотний завод виходить на ринок Узбекистану

Дрогобицький долотний завод виходить на ринок Узбекистану

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” (Львівська обл.), контрольним пакетом акцій якого управляє російська компанія „Волгабурмаш”, планує розширити ринок збуту своєї продукції на територію Узбекистану, де зараз активно працює компанія „Уралбурмаш”.

Про це „Контекст-медіа” повідомив голова правління-генеральний директор ВАТ „ДДЗ” Геннадій Веселовський.

„Надіємось, що підуть (долота) в Узбекистан”, – сказав він.

За його словами, на сьогодні Узбекистан замовив 50 доліт дрогобицького виробництва.

Продукція ДДЗ продаватиметься в Узбекистан, як зазначив Геннадій Веселовський, через київський ТД „Волгабурмаш-Україна” (через нього здійснюється весь обсяг реалізації продукції Дрогобицького долотного).

Г.Веселовський повідомив, що за останній рік експорт продукції ДДЗ у країни СНД дещо скоротився – з 32,6% у 2001 році до 25% – у 2002-му. Натомість, за його словами, підприємство інтенсивно нарощує експорт у країни далекого зарубіжжя (США, Канаду, Австралію). Так, якщо у 2000 році експорт у ці країни становив лише 2,1%, то у 2001 р., з приходом на підприємство нового інвестора, – вже 43,8%.

Торік Дрогобицький долотний завод експортував у країни далекого зарубіжжя 48,6% виробленої продукції, додав пан Веселовський.

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” спеціалізується на виготовленні тришарошкових бурових доліт. Компанія також випускає долота для реактивно-турбінного буріння, розширювачі, калібратори, головки бурильних та інших різновидів бурового інструменту для нафтогазової, геологорозвідувальної, вугільної, гірничодобувної та нерудної промисловостей.

ДДЗ, за його ж даними, на 100% володіє українським ринком бурового інструменту для гірничодобувної промисловості і частково – для нафтогазової.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...