Головна » Інше » Дрогобицький долотний завод закупив 7 машин для термічної обробки деталей

Дрогобицький долотний завод закупив 7 машин для термічної обробки деталей

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” (Львівська обл.), єдиний в Україні виробник бурового інструменту, закупив 7 машин термічної обробки деталей компанії Ipsen, – повідомив „Контекст-медіа” член спостережної ради-директор з економічної безпеки ВАТ „ДДЗ” Володимир Серьогін.

Вартість однієї машини, за його словами, становить близько 500 тис. дол.

Володимир Серьогін сказав, що ДДЗ уже проплатив за партію машин. На підприємство їх, згідно з умовами підписаного контракту, повинні поставити до осені цього року.

Як уточнив голова правління-генеральний директор Дрогобицького долотного заводу Геннадій Веселовський, монтаж машин повинен розпочатися у вересні. До цього часу підприємство планує завершити будівельно-монтажні роботи у новому термічному цеху, де буде встановлено машини.
Безпосередньо монтаж машин планується завершити, за словами пана Веселовського, що кінця року.
Він зазначив, що запуск нового термічного цеху із сучасним обладнанням значно вплине на виробничі можливості ВАТ „ДДЗ”. „По крайній мірі, 20 років спокійно працювати, завойовувати ринки, працювати над якістю”, – сказав керівник підприємства.

За словами Володимира Серьогіна, зараз на Дрогобицькому долотному уже працюють 2 машини Ipsen, одна з яких була запущена у 2001 році, а інша – 2002-го. Першу придбав попередній інвестор ВАТ „ДДЗ”. Володимир Серьогін зазначив, що для підтримання необхідного виробничого процесу заводу потрібно загалом 9 машин термічної обробки деталей.

На придбання обладнання торік дрогобицьке підприємство передбачило 11,075 млн. грн., у 2001 р. – 5,175 млн. грн.

Як повідомлялося, 2003 року ВАТ „ДДЗ” планує збільшити виробництво у порівнянні з попереднім роком на 0,4% – до 82,5 млн. грн., у 2004 році – ще приблизно на 22,4% – до 100 млн. грн.

2002 року ДДЗ скоротив виробництво на 10,4% у порівнянні з попереднім роком – з 91,713 млн. грн. до 82,167 млн. грн.

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” спеціалізується на виготовленні тришарошкових бурових доліт. Компанія також випускає долота для реактивно-турбінного буріння, розширювачі, калібратори, головки бурильних та інших різновидів бурового інструменту для нафтогазової, геологорозвідувальної, вугільної, гірничодобувної та нерудної промисловостей.

Контрольний пакет акцій Дрогобицького долотного заводу перебуває в управлінні російської компанії „Волгабурмаш”. 25%+1 акцією володіє Торговий дім „Долото” (Київ), понад 10% – чеські компанії „Іріс” та „МВГ”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...