Головна » Інше » У І кварталі Дрогобицький долотний завод отримав 127 тис. грн. чистого прибутку

У І кварталі Дрогобицький долотний завод отримав 127 тис. грн. чистого прибутку

У І кварталі 2003 року ВАТ „Дрогобицький долотний завод” (Львівська обл.), єдиний в Україні виробник бурового інструменту, отримав 127 тис. грн. чистого прибутку.

Про це „Контекст-медіа” повідомив голова правління-генеральний директор ВАТ „ДДЗ” Геннадій Веселовський.

Керівник підприємства не зміг уточнити, із яким саме фінансовим результатом Дрогобицький долотний закінчив І квартал минулого року. Проте сказав, що торік щокварталу фінрезультат був приблизно на тому ж рівні, а відтак прибуток за січень-березень 2002 р. можна вирахувати, поділивши чистий прибуток за увесь рік на чотири.

За 2002 рік Дрогобицький долотний завод, як уже повідомлялося, отримав 1,244 млн. грн. чистого прибутку. Відтак, виходячи зі слів Геннадія Веселовського, у І кварталі того року підприємство заробило приблизно 311 тис. грн.

Як пояснив голова правління ВАТ „ДДЗ”, погіршення фінрезультату за січень-березень 2003 р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зумовлене падінням виробництва, до якого, у свою чергу, спричинився запланований переїзд деяких виробничих цехів підприємства у нові приміщення.
Г.Веселовський відзначив, що у 2003 році Дрогобицький долотний повністю відійшов від бартертих схем. 2002 року завод по бартеру поміняв продукції на 164 тис. грн., 2001 р. – на 873 тис. грн. 1999 року доля бартеру вимірювалася 7 млн. грн.

2001 року ДДЗ отримав 0,731 млн. грн. чистого прибутку. Цього ж року підприємство збільшило дохід у порівнянні з 2000 р. на 74,71%, чи 39 млн. грн., – до 91 млн. грн.

ВАТ „Дрогобицький долотний завод” спеціалізується на виготовленні тришарошкових бурових доліт. Компанія також випускає долота для реактивно-турбінного буріння, розширювачі, калібратори, головки бурильних та інших різновидів бурового інструменту для нафтогазової, геологорозвідувальної, вугільної, гірничодобувної та нерудної промисловостей.

Біля 70% виробленої продукції підприємство експортує у більш ніж 10 країн світу.

Контрольний пакет акцій Дрогобицького долотного заводу перебуває в управлінні російської компанії „Волгабурмаш”. 25%+1 акцією володіє Торговий дім „Долото” (Київ), понад 10% – чеські компанії „Іріс” та „МВГ”.

Статутний фонд ВАТ „ДДЗ” – 483 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...