Головна » Інше » Акціонери-міноритарники „Світоча” і „Торг-Сервіс-Україна” створили Комітет для захисту власних прав

Акціонери-міноритарники „Світоча” і „Торг-Сервіс-Україна” створили Комітет для захисту власних прав

Дрібні акціонери ЗАТ „Львівська кондитерська фірма „Світоч” 30 червня створили Комітет захисту прав акціонерів ЗАТ „Світоч” та ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна”.

Про це повідомив журналістів заступник керівника громадської приймальні народного депутата Юлії Тимошенко у Львові Михайло Зінько.

Завданням комітету, за його словами, є домогтися об’єднання всіх судових позовів акціонерів „Світоча” та „Торг-Сервісу”, який зараз нараховується біля 100, в одне провадження.

Михайло Зінько вважає, що таким чином дрібні акціонери зможуть ефективніше відстоювати свої права, оскільки серед них є чимало пенсіонерів, які не мають змоги найняти адвоката.

Як повідомляло агентство, від імені 389 акціонерів ЗАТ „Львівська кондитерська фірма „Світоч” та ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” керівник громадської приймальні нардепа Ю.Тимошенко у Львові Михайло Бойко звернувся до Президента України Леоніда Кучми з відкритим листом, у якому заявляє про свавілля і зловживання з боку президента „Світоча” Андрія Тавпаша.

„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Частка компанії на вітчизняному ринку шоколадних виробів становить близько 10%.

Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle.

У 2002 році „Світоч” на скоротив виробництво на 9% – до 40 тис. тонн кондитерської продукції (2001 року виробив 44 тис. тонн). Балансовий прибуток за минулий рік скоротився на 19,6% – до 21,8 млн. грн (у 2001 році становив 27,144 млн. грн.).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...