Головна » Інше » Працівники ДПА допомагають бізнесменам захоплювати підприємства Львівської області – М.Зінько

Працівники ДПА допомагають бізнесменам захоплювати підприємства Львівської області – М.Зінько

Працівники Державної податкової адміністрації допомагають бізнесменам захоплювати майно підприємств або й цілі підприємства у Львівській області.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції заступник керівника громадської приймальні народного депутата Юлії Тимошенко у Львові Михайло Зінько.

За його словами, типовою схемою викупу за мізерні ціни майна підприємств є, коли зацікавлений у купівлі майна бізнесмен „виходить на працівників ДПА”, які відтак влаштовують на цьому підприємстві перевірку та накладають на нього завищені штрафні санкції.

Після цього, говорить Михайло Зінько, керівники підприємства, щоб захиститись, подають до суду, який зменшує суму штрафу. Відтак до справи приступає судовиконавець, який описує майно підприємства. Далі майно продається, отриманий дохід йде державі, а покупцем стає зацікавлений підприємець.

При цьому якихось порушень законодавства з боку ДПА немає, зазначив М.Зінько.

Він додав, що захоплення „спритними бізнесменами” майна чи підприємств Львівщини є далеко не поодиноким явищем, навівши принаймні три приклади. Перший – продаж через судовиконавців за 100 тис. грн. 62 корпусу ВАТ „Львівприлад”. Другий – продаж за 840 тис. грн. філії „Орбіта” цього ж підприємства. Третій – прихід нових акціонерів на жовківське АТ „Шляхіндустрія”, який спеціалізується на виробництві металевих бордюрів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...