Головна » Інше » „Західенерго” має намір відмовитися від поставок вугілля з „Павлоград-” і „Луканськвугілля”

„Західенерго” має намір відмовитися від поставок вугілля з „Павлоград-” і „Луканськвугілля”

Енергогенеруюча компанія „Західенерго” (Львів) збирається цього року відмовитися від поставок вугілля на Ладижинську ТЕС (Вінницька обл.) з „Павлоградвугілля” і „Луганськвугілля”, які досі здійснювали поставки вугілля на станцію.

Про це „Контекст-медіа” повідомило поінформоване джерело з посиланням на слова голови правління „Західенерго” Петра Омеляновського, сказані ним 3 квітня на чергових загальних зборах акціонерів компанії.

За словами Петра Омеляновського, компанія має намір вийти на кількох стабільних постачальників вугілля. „Є більш стабільні державні компанії”, – резюмував Петро Омеляновський.

ВАТ „Західенерго” є однією з найбільших енергогенеруючих компаній України. До її складу входять три теплоелектростанції (ТЕС) – Добротвірська (встановлена потужність 600 МВт, Львівська область), Бурштинська (2300 МВт, Івано-Франківська обл.) і Ладижинська (1807,5 МВт, Вінницька обл.), а також п’ять допоміжних структурних підрозділів – „Галременерго”, „Львівенергоавтотранс”, „Львівенергоспецремонт”, „Західенергопостач” і ТВП „Добротвір”.

70,1% акцій „Західенерго” належить Фонду держмайна України, 16,75% – ВАТ „Міжрегіональний фондовий союз”, решта – юридичним і фізичним особам.

Статутний фонд компанії – 127 905 410 гривень.

2002 року „Західенерго” отримало 2,288 млн. грн. чистого прибутку. У 2003 р. планує збільшити його до 7,5 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...