Головна » Бізнес » Енергетика » Дубневичі побудують ще дві сонячні електростанції на Львівщині
Сонячна електростанція "Озерна" з висоти пташиного польоту

Дубневичі побудують ще дві сонячні електростанції на Львівщині

ТОВ «Ліг Агро» має намір збудувати і ввести в експлуатацію ще дві сонячні електростанції у Львівській області в 2018 році.

Про це кореспондента «Прибутку» повідомив директор фірми Олександр Гирич.

«Я думаю, що до кінця 2018 року вони мали би бути побудовані», — сказав він.

Наразі ці проекти перебувають на етапі отримання дозволів.

За словами Гирича, сумарна встановлена потужність нових станцій сягатиме 20 мегават.

Рік тому «Ліг Агро» запустила у Яворівському районі солярну електростанцію «Озерна» на 9,9 МВт, яка на сьогодні є найпотужнішою з усіх СЕС, що працюють на території Львівщини. Львівська преса пов’язує фірму з братами-нардепами Богданом і Ярославом Дубневичами.

  • Загальний об’єм генеруючих потужностей об’єктів сонячної енергетики в області складає 35,3 МВт. Найбільшими промисловими СЕС, після «Озерної», є Самбірська СЕС — 8,2 МВт, «Терновиця» — 5,9 МВт та «Щирець-1» — 2 МВт. Окрім того, в області активно розвивається мережа дахових сонячних електростанцій та приватних СЕС. Сумарна потужність останніх, за оцінками фахівців, становить близько 3 МВт.
  • Начальник управління енергозбереження Львівської облдержадміністрації Андрій Якубовський прогнозує, що до кінця цього року, за рахунок введення в дію нових СЕС, потужності сонячної енергетики на Львівщині зростуть на цілих 50 мегават, а за найбільш оптимістичним прогнозом — й на усі 100 МВт.
  • З початку 2018-го в області відкрили уже три сонячні електростанції. У процесі — спорудження ще десяти, які наразі перебувають на різних етапах готовності, повідомила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук. Одна з них — це СЕС «Яворів-1». За даними начальника виробничо-технічного відділу «Західної енергетичної системи» ДП «НЕК «Укренерго» Ігора Михалевича, потужність цієї станції становитиме цілих 63 мегавати.

Фото: ligagro.net

x

Рекомендуємо

Лампочка не світить

Після обіду на Львівщині повернуться до графіків погодинних відключень електрики

Потішились і досить. У вівторок, 3 січня, у Львівській області повернуться до ...