Головна » Інше » „Трансмагістраль” та іспанська Necso підписали меморандум про будівництво й експлуатацію концесійної автодороги „Львів—Краковець”

„Трансмагістраль” та іспанська Necso підписали меморандум про будівництво й експлуатацію концесійної автодороги „Львів—Краковець”

3 жовтня консорціум „Трансмагістраль” (Львів) та іспанська компанія Necso підписали меморандум про будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги „Львів—Краковець” на умовах концесії.

З українського боку меморандум підписував президент „Трансмагістралі” Володимир Яворський, з іспанського — уповноважений представник Necso Гжегош Овчарські.

Володимир Яворський наголосив, що „Львів—Краковець” — перша в Україні концесійна дорога. Згідно з кошторисом, затвердженим Кабінетом Міністрів, її будівництво має становити 1,6 млрд. грн., проте сторони зійшлися на договірній ціні, зазначив він.

За його словами, для початку будівництва необхідно буде внести заставу (розміру не вказав), 50% якої внесе іспанська фірма Acciona, 10% — Necso, 40% становитимуть державні кошти України.

Будівництво одного кілометра 84 км автодороги коштуватиме 3,5 млн. євро.

Як повідомлялося раніше, будівництво „Львів—Краковець” здійснюватиметься у три етапи: перший — будівництво ділянки Краковець—Яворів (21,1 км), другий — північний обхід м.Львова (24 км), третій — ділянка Яворів—Львів (39,3 км).

В.Яворський повідомив, що проїзд новою автодоргою коштуватиме від 7 грн. для легкових автомобілів до 50 грн. — для вантажних.
Автодорога „Львів—Краковець” входить до транспортного коридору №3 „Краковець—Львів—Броди—Київ”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...