Головна » Інше » Залученню інвестицій у туристичну галузь Львівщини перешкоджає нерозвинутість ринку — Б.Матолич

Залученню інвестицій у туристичну галузь Львівщини перешкоджає нерозвинутість ринку — Б.Матолич

Залученню інвестицій у туристичну галузь Львівської області перешкоджає нерозвинутість ринку і недостатність координації урядових, регіональних і місцевих програм, пов’язаних з розвитком туризму, — заявив заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич на підсумковому пленарному засіданні ІІІ Економічного форуму у Львові 3 жовтня.

„Фактори, що обмежують залучення інвестицій, — недостатність координації урядових, регіональних і місцевих програм, пов’язаних з розвитком туризму, а також слабо розвинуті місцеві і регіональні ринки, недостатні зв’язки з загальнодержавним ринком і закордонними ринками”, — сказав Богдан Матолич.

Для ефективного залучення інвестицій в туристичну сферу, на його думку, необхідно на законодавчому рівні внести зміни та доповнення до законів України „Про землю”, „Про туризм”, „Про інвестиційну діяльність” в частині зменшення формалізації підготовки матеріалів до інвестицій. Створити систему моніторингу використання рекреаційних ресурсів, наявності перспективних земельних ділянок, основних фондів і споруд, „з метою цільового залучення інвестицій у туристичну та санаторно-курортну сферу”.

Крім цього, вважає Богдан Матолич, потрібно активізувати впровадження на передінвестиційних стадіях ефективних форм просування інвестиційних проектів (інформаційні та навчальні тури та тематичні зустрічі). Узагальнити досвід з реалізації ефективних інвестицій в туристичну галузь Львівщини з метою промоції можливостей регіону на інвестиційно-туристичних ринках.

До того ж, ініціювати на державному рівні наукові розробки з оцінки потенційних територій та обгрунтування перспективних туристичних продуктів та пріоритетних інвестиційних об’єктів „на національному, регіональному та локальному рівні”, налагодити співпрацю з іноземними партнерами по “Карпатському Єврорегіону” для розробки і запровадження спільних інвестиційних проектів в туристичній та санаторно-курортній галузі.

„Впровадження таких заходів чи пропозицій дасть значний ефект в розвитку туризму і рекреації не тільки в нашій області, але й в цілому західному регіоні”, — зазначив Б.Матолич.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...