Головна » Інше » АМКУ застерігає Львівську ОДА від тривалого обмеження свободи дій підприємців на ринку зерна

АМКУ застерігає Львівську ОДА від тривалого обмеження свободи дій підприємців на ринку зерна

Антимонопольний комітет України (АМКУ) застерігає Львівську, Рівненську та Запорізьку облдержадміністрації, що довготривале обмеження свободи дій підприємців на ринку зерна може призвести до спотворення конкуренції і деформації багатьох продовольчих ринків.

Про це інформується на офіційному сайті АМКУ.

Адміністративне регулювання ринку, попереджає Антимонопольний комітет, може призвести також до виникнення дефіциту та усунення з ринків малих та середніх підприємців.

„Навіть надання рекомендацій чи схилення до обмеження свободи підприємницьких дій на міжрегіональному ринку є порушенням конкуренційного законодавства”, — наголошує голова АМКУ Олексій Костусєв.

АМКУ повідомляє, що його втручання йже змусило Запорізьку ОДА скасувати рішення про заборону вивозити продовольче зерно за межі області.

Як повідомляло агентство, внаслідок регулювання цін на хліб у Львівській області закрилася частина міні-пекарень. Інформація про це містилася у матеріалах до виїзного засідання Львівського прес-клубу реформ 9 вересня.

13 серпня голова Львівської ОДА Олександр Сендега видав розпорядження №797 „Про регулювання цін на окремі продовольчі товари”, яким було встановлено граничні максимальні торговельні надбавки у розмірі 15%, без врахування транспортних видатів.

Пізніше, 5 вересня, голова облдержадміністрації підписав нове розпорядження — „Про заходи щодо впорядкування цінової ситуації на ринку основних продовольчих товарів”, яким відмінив попереднє розпорядження і встановив для всіх суб’єктів підприємницької діяльності граничні рівні торговельних надбавок до оптово-відпускної ціни виробника (митної вартості) на борошно вищого гатунку, хліб з борошна вищого гатунку, хліб з борошна першого гатунку, хліб з суміші борошна другого гатунку і борошна житнього обдирного: у містах — 15%, у сільській місцевості — 18%.

У цьому розпорядженні транспортні витрати при формуванні роздрібних цін включаються понад рівень торговельної надбавки.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...