Головна » Інше » „Облпаливо” та естонська компанія Capricorn співпрацюватимуть у виробництві біопалива з відходів деревообробної промисловості Львівщини

„Облпаливо” та естонська компанія Capricorn співпрацюватимуть у виробництві біопалива з відходів деревообробної промисловості Львівщини

ВАТ „Облпаливо”, яке є одним із найбільших у Західній Україні виробників і реалізаторів твердих видів палива, домовилося з естонської компанією Capricorn про співпрацю у сфері виробництва біопалива з відходів деревообробної промисловості Львівської області.

Про це журналістів повідомив голова правління „Облпаливо” Богдан Бідник.

За його словами, іноземні інвестиції у проект мають скласти 2 млн. євро. Гроші підуть на придбання обладнання і розширення виробничих площ, у результаті чого „Облпаливо” зможе у рік випускати 50 тис. тонн паливних брикетів. У перспективі обсяги планується збільшити до 100 тис. тонн.

Богдан Бідник зазначив, що домовленість з естонською стороною передбачає також поставки біопалива в Естонію з подальшим розширенням поставок на інші країни Європи. Обсяги поставок Б.Бідник не оголосив.

У листопаді 2002 року в „Облпаливо” агентство повідомили, що компанія зараз веде переговори з кількома компаніями про залучення 3 млн. грн. інвестицій у розширення виробничих площ і придбання 30 пресів для виробництва паливних брикетів. Визначитися з інвестором „Облпаливо” планувало до весни 2003-го.

У жовтні минулого року „Облпаливо” виробило пробну партію (4 тонни) деревних паливних брикетів на тирсовій основі як альтернативний деревному вугіллю вид палива. Тирсобрикет виготовляється шляхом пресування подрібнених деревинних відходів під дією високого тиску, характеризується високою калорійністю та екологічністю. Призначений для використання у виробничих і побутових системах опалення, які працюють на твердому паливі.

Над проектом виробництва паливних брикетів на біологічній основі „Облпаливо” почало працювати 2001 року.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...