Головна » Інше » Львівська ОДА підписала з австралійською CCI Holding Ltd. угоду про партнерство в будівництві шахти на Любельському родовищі коксівного вугілля

Львівська ОДА підписала з австралійською CCI Holding Ltd. угоду про партнерство в будівництві шахти на Любельському родовищі коксівного вугілля

2 жовтня у рамках Інвестиційного ярмарку Львівська облдержадміністрація підписала з австралійською компанією CCI Holding Ltd. угоду про партнерство в будівництві шахти „Любельська 1” на Любельському родовищі коксівного вугілля. 

Про це „Контекст-медіа” 3 жовтня повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник.

„Підписали угоду по будівництву шахти і партнерство з австралійцями”, — сказав він.

Згідно з матеріалами Інвестиційного ярмарку, укладена між обладміністрацією та CCI Holding Ltd. угода визначає, що австралійська компанія і надалі проводить розробку ТЕО, бізнес-плану будівництва та експлуатації шахти, як це було передбачено ліцензійною угодою. ЛОДА ж у свою чергу зобов’язується сприяти відведенню земель, проводити розвиток інфраструктури, транспортних мереж району/області в інтересах просування робіт по шахті „Любельська 1”.

Леонід Мельник переконаний у реалістичності проекту будівництва шахти. „Якщо нам ніхто не завадить, уже через місяць на базі Санкт-Петербурзького проектного інституту вуглевидобутку буде розпочато проектування, через рік ми отримаємо робочі креслення і зможемо приступати до будівництва шахти”, — сказав він.

Нагадаємо, 25 вересня на прес-конференції начальник управління вугільної промисловості та ПЕК Львівської ОДА Земомислав Новікевич повідомив, що дочірнє підприємство австралійської CCI Holding Ltd. — „Сі-Сі-Ай Любеля” — завершує розробку бізнес-плану будівництва шахти на Любельському родовищі. Готовий бізнес-план, за його словами, мав бути представлений на Інвестиційному ярмарку, оскільки австралійський інвестор не має змоги сам виконати проект будівництва шахти.
Вартість будівництва шахти „Любельська 1” складає орієнтовно 160 млн. дол.

Промислові запаси коксівного вугілля у Любельському родовищі складають 86,7 млн. тонн.

„Сі-Сі-Ай Любеля” спочатку було засноване як спільне підприємство австралійською CCI Holding Ltd. та Львівською ОДА. Згодом облдержадміністрація продала австралійській компанії свою частку через брак коштів на реалізацію проекту освоєння Любельського родовища.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...