Головна » Інше » 6 жовтня Львівська ОДА збирається підписати з німецькою RWE договір про добудову Добротвірської ТЕС-2

6 жовтня Львівська ОДА збирається підписати з німецькою RWE договір про добудову Добротвірської ТЕС-2

6 жовтня Львівська облдержадміністрація сподівається підписати з німецькою компанією RWE договір про добудову Добротвірської ТЕС-2. Про це „Контекст-медіа” повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник.

За його словами, попередньо договір планувалося підписати у рамках Інвестиційного ярмарку, однак, як сказав він, у силу суб’єктивних причин процедуру підписання довелося відкласти. „Не приїхали наші німці. Вони приїжджають 6 жовтня”, — сказав Леонід Мельник.

Він повідомив, що безпосередньо 6 жовтня спеціалісти німецької компанії розпочнуть працювати над експертизою обладнання і будівлі Добротвірської ТЕС-2.

Як повідомляло агентство, німецька RWE про своє бажання взяти участь у модернізації і добудові Добротвірської ТЕС-2 заявляла з осені 2002 року: спочатку — під час зустрічі з екс-головою Львівської облдержадміністрації Мироном Янківим 15 жовтня 2002 р., а востаннє — на зустрічі з міністром палива та енергетики Сергієм Єрміловим у квітні 2003-го.

Окрім добудови станції, німці також хочуть експортувати вироблену нею електроенергію у країни Південної і Східної Європи, попередньо здійснивши заходи, необхідні для її входження до європейської енергосистеми.

У травні 2003 року прем’єр-міністр Віктор Янукович розпорядився, щоб Кабмін підготував програму фінансування добудови Добротвірської ТЕС-2 шляхом залучення інвестиційниї чи кредитних коштів. Прем’єр підкреслив, що реалізація проекту добудови енергоблоку №9 Добротвірської ТЕС-2 має надзвичайно важливе значення, оскільки основні фонди, які працюють у тепловій енергетиці України, застарілі.

Для завершення будівництва першої черги Добротвірської ТЕС-2 необхідно 120 млн. дол.

Будівництво Добротвірської ТЕС-2 було розпочате 1987 року у зв’язку з моральним і фізичним зношенням діючої Добротвірської теплоелектростанції, дефіцитом її потужності і значних запасів вугілля в регіоні. На станції планується встановити 3 енергоблоки — №№ 9, 10 та 11 — по 225 МВт потужності.

На сьогодні у будівництво першого з трьох, 9-го енергоблоку вкладено уже 48 млн. дол.

ВАТ „Добротвірська ТЕС-2” входить до складу енергогенеруючої компанії „Західенерго” (Львів), яка володіє 99,12% його акцій (0,88% — інші акціонери). Статутний фонд — 198 523,100 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...