Головна » Інше » Питання бюджетного забезпечення Львівщини були обговорені на засіданні бюджетного комітету ВРУ

Питання бюджетного забезпечення Львівщини були обговорені на засіданні бюджетного комітету ВРУ

Ряд питань бюджетного забезпечення Львівщини на 2004 рік було обговорено на засіданні профільного комітету Верховної Ради України, яке відбулося 26 вересня, — повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на заступника голови Львівської облдержадміністрації Олег Демків.

На засіданні було внесено пропозиції про збільшення фінансового ресурсу для місцевих бюджетів на зміцнення матеріальної бази, ремонт приміщень, оплату енергоносіїв і комунальних послуг, придбання медикаментів і продуктів харчування та інші першочергові видатки установ освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, культури. Заплановано передбачити додаткову дотацію на відновлення співвідношень між посадовими окладами працівників бюджетної сфери.

Питання про виділення з державного бюджету субвенції на розвиток соціально-економічної інфраструктури гірських населених пунктів також було поставлено на засіданні. Викладено шляхи виходу із конфліктної ситуації, яка пов’язана з неповною реалізацією положень Закону „Про освіту” в 1997-2000 роках.

Через запровадження з 1 січня 2004 року ставки сплати із заробітної плати прибуткового податку з громадян у розмірі 13 відсотків, розширення соціальних податкових пільг відповідно до Закону про податок з доходів фізичних осіб та скасування таких платежів як збір за проїзд по території прикордонних областей автотранспорту, що прямує за кордон, готельного збору зменшуються доходи місцевих бюджетів. Більшу частину втрат, близько 60 відсотків, намічено перекрити на місцях за рахунок зменшення заборгованості із зарплати працівників виробничої сфери, виходу з тіні бази оподаткування та збільшення доходів з інших джерел. Решту запропоновано перекрити за рахунок державного бюджету.

На засіданні бюджетного комітету ВРУ було поставлено питання про збільшення субвенції на видатки, пов’язані із соціальним захистом населення, а також на виконання інвестиційних проектів. У державному бюджеті на наступний рік вперше передбачена субвенція на упередження аварій та запобігання техногенних катастроф у житлово-комунальному господарстві.

Під час засідання комітету було обґрунтовано необхідність збільшення з державного бюджету коштів для проведення обов’язкових природоохоронних робіт у зоні діяльності гірничо-хімічних підприємств та виділення області централізованих капітальних вкладень на фінансування об’єктів, що мають загальнодержавне значення або передбачені урядовими постановами.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...