Головна » Інше » На україно-польській ділянці кордону України відбулося зменшення транспортного потоку в 5 разів а пасажиропотоку — в 3 рази

На україно-польській ділянці кордону України відбулося зменшення транспортного потоку в 5 разів а пасажиропотоку — в 3 рази

У зв’язку із введенням візового режиму Польщі з Україною на україно-польській ділянці державного кордону України відбулося зменшення транспортного потоку в 5 разів, а пасажиропотоку — в 3 рази, — повідомив сьогодні журналістам перший заступник начальника Мостиського прикордонного загону майор Віктор Мельниченко, перебуваючи на міжнародному автомобільному пункті пропуску „Шегині”.

За словами Віктора Мельниченка, сьогодні на кордоні стоять практично одні вантажівки. Він також зазначив, що зменшилась кількість громадян, які щоденно перетинали кордон, але не змогли отримати візи. Натомість він відзначив збільшення вантажопотоку.

Віктор Мельниченко розповів, що відповідно до аналізу на пунктах пропуску Мостиського прикордонного загону „Шегині”, „Краківець”, „Смільниця”, потік не спав лише у пункті пропуску „Смільниця-Кросценко”. Він залишився майже у тому ж розмірі, що перед 1 жовтня. Віктор Мельниченко пояснив це тим, що тут завжди проїздили до 90% поляків.

Зменшення транспортного та пасажиропотоку він назвав тимчасовим явищем, яке ще може спостерігатися протягом одного-двох місяців. „Хоч відбудеться зменшення проїзду громадян України, однак збільшиться потік громадян Республіки Польща, які займаються провезенням дизпалива, палива, цигарок, лікерогорілчаних виробів”, — зазначив він.

Віктор Мельниченко повідомив, що за минулу добу польські прикордонники повернули назад 27 громадян України, які не мали при собі віз. „Ми не можемо їм відмовляти у виїзді, але попереджуємо, що польські прикордонники їх не пропустять”, — зазначив він. Віктор Мельниченко також поінформував, що випадків підроблення віз наразі не було, але висловив припущення, що такі випадки будуть. „Тоді ми будемо інформувати польських прикордонників про такі випадки”, — додав він.

Віктор Мельниченко також повідомив, що поляки можуть анулювати візу громадян Україну за провезення контрабанди та за порушення правил перебування у пункті пропуску. „На території Польщі відбуватиметься виявлення громадян України без віз і депортування їх на територію України”, — додав він. Багато громадян України, за його словами, затримують на польсько-німецькому кордоні.
Ті громадяни, які мають Шенгенські візи, а також ті, які мають візи до Великобританії та Чеської Республіки, можуть транзитом прямувати через Польщу.

Протягом першої доби після введення візового режиму на україно-польському кордоні, зокрема, у пункті пропуску „Шегині” перетнули державний кордон: до Польщі 579, із Польщі 2030 громадян України; на виїзд із України оформлено 329 легковиків, 61 – мікроавтобус, 52 вантажівки на вїзд в Україну 663 легковика, 240 – мікроавтобусів, 60 вантажівок. 29-30 вересня за добу на вїзд в Україну тут кордон перетнуло 4425, на виїзд із України 4972 громадян України; на вїзд 46 автобусів, 1015 легковиків, 61 вантажівка; на виїзд 39 автобусів, 1221 легковик, 41 вантажівка. У вересні у цьому ж пункті пропуску через кордон пропущено у встановленому порядку 309897 осіб, з яких 226894 громадян України (в Україну 110128, із України 116766); в пішому порядку всього 51318( в Україну 27366, із України 23952).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...