Головна » Інше » Олександр Сендега зустрівся з Президентом України Леонідом Кучмою

Олександр Сендега зустрівся з Президентом України Леонідом Кучмою

29 вересня голова Львівської обласної державної адміністрації Олександр Сендега зустрівся з Президентом України Леонідом Кучмою, — повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За словами Олександра Сендеги, розмова мала діловий, доброзичливий та конструктивний характер. Олександр Сендега поінформував Президента про позитивні кроки розвитку економіки в регіоні – за останній період вдалося знизити загальну заборгованість із виплати заробітної плати, досягнуто росту промислового виробництва на 9%, стабілізовано ситуацію на ринку хліба, згідно запланованого графіка тривають осінньо-польові роботи, під особистим контролем голови ОДА область готується до початку зими, завдяки підтримки центру вирішуються проблеми з фінансування ряду крупних об’єктів Львівщини – Сихівського шляхопроводу, другої черги онкоцентру. Останнім часом підписано програми співпраці з Міністерством транспорту та НАК “Нафтогаз України”, ще ряд угод буде підписано під час ІІІ Економічного форуму.

Під час розмови також йшлося про політичну ситуацію в області, котра за словами голови Львівської області, має напружений характер вже декілька місяців. Олександр Сендега повідомив Леоніду Кучмі, що на Львівщині триває протистояння різних політичних сил, що зрештою є віддзеркаленням напруженої політичної ситуації в Україні, пов’язаної з наближенням президентських виборів. На превеликий жаль у політичні дискусії втягнуті керівники виконавчих органів влади, директори підприємств, люди, котрі повинні в першу чергу займатись проблемами економічного розвитку, а не політикою. На думку Олександра Сендеги, найкращим місцем для політичних дискусій мають стати “круглі столи”, за котрі мали б сісти усі політичні партії і Президент погодився з ним.

Леонід Кучма поцікавився ситуацією, що утворилась навколо роботи ДПА у Львівській області. Олександр Сендега зазначив у розмові, що нагнітання політичної напруги навколо цього питання є одним із важливих чинників, що негативно впливає на ситуацію в області. З одного боку зрозуміло, що фіскальних органів не люблять ніде, однак це питання потребує детальнішого аналізу та глибшого з’ясування причин конфлікту. За словами Олександра Сендеги, Президент з цими пропозиціями погодився і пообіцяв розібратись в ситуації, що склалась на Львівщині.

Що стосується звільнення із займаних посад чотирьох голів РДА у Львівській області, то це питання також обговорювалось під час зустрічі. На думку Леоніда Кучми, кожен представник виконавчої влади повинен у своїх вчинках та рішеннях насамперед керуватись не емоціями, а державницькими позиціями та не піддаватись тиску ззовні. За його словами, кожен керівник району, чи підприємства має бути політично виваженим в словах та справах. Олександр Сендега попросив главу держави ще раз глибше розібратись в питанні звільнення керівників райдержадміністрацій і Леонід Кучма пообіцяв дати відповідні доручення.

Олександр Сендега подякував Президенту за підтримку життєво важливих для регіону питань і попросив, щоб останні політичні події не впливали на стосунки між центром та Львівщиною.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...