Головна » Інше » Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради відтепер працюватиме на постійній основі

Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради відтепер працюватиме на постійній основі

Відтепер голова постійної депутатської комісії з питань бюджету Львівської облради працюватиме на постійній основі, таку пропозицію під час вчорашнього засідання сесії Львівської обласної ради вніс голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, – повідомив „Контекст-медіа” депутат Львівської обласної ради Олег Канівець.

Таке рішення пов’язано з тим, що є багато бюджетних питань, які необхідно постійно вирішувати. Оскільки Олексій Сторчило (Фракція „Соціальна справедливість”), який досі займав цю посаду, навряд чи зможе поєднувати це з роботою начальника об’єднаної ДПІ Дрогобича, то Михайло Сендак запропонував обрати на цю посаду Василя Романіва, якого було звільнено з посади голови Сколівської РДА. Олег Канівець зазначив, що запровадження звільнених посад голів комісій відповідає ст. 47 Закону про місцеве самоврядування.

Депутат Львівської облради вирішили також скоротити кількість постійних депутатських комісій – з 18 до 16. В одну комісію об’єднано постійні депутатські комісії з охорони здоров’я, санаторно-курортної діяльності та соціальної політики і праці. Її очолив Олесь Лемішко, який раніше був головою постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я. Також вирішено об’єднати депутатські комісії з питань туризму, рекреації та зовнішньоекономічної діяльності і прикордонної співпраці. Об’єднану комісію доручено очолити Петру Комару, якого нещодавно було звільнено з посади голови Жовківської РДА.

Депутат Львівської обласної ради Віра Байса висловила невдоволення роботою голови постійної депутатської комісії з питань депутатської етики та правоохоронних органів Володимира Ортинського (Соціальна справедливість). Зокрема йшлося про ситуацію навколо спроб відкликання з посади депутата Ярослава Коржинського, а також звільнення з посади начальника училища з підготовки працівників патрульно-постової служби УМВСУ Михайла Ваврина. Депутати проголосували за обрання на посаду голови комісії Михайла Ваврина.

Таким чином депутати від „Соціальної справедливості”, до якої входить 18 депутатів, відтепер не очолюють жодної комісії. Натомість чотири комісії розподілено порівну між „Нашою Україною” та „Діловою Львівщиною”: Олесь Лемішко та Михайло Ваврин входять до „Нашої України”, Петро Комар та Василь Романів до „Ділової Львівщини”. Олег Канівець зазначив, що депутатам від цих фракцій набрид односторонній тиск, натомість зараз у Львівській обласній раді утворено депутатську більшість, яка бере на себе всю відповідальність за розвиток подій в обласній раді.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...