Головна » Інше » Делегація МЗС ФРН вивчає доцільність відкриття у Львові представництва консульського відділу Посольства ФРН в Україні

Делегація МЗС ФРН вивчає доцільність відкриття у Львові представництва консульського відділу Посольства ФРН в Україні

29 вересня у Львів прибула делегація Міністерства закордонних справ ФРН на чолі з доктором Дідо Герцом з метою ознайомлення із Львівщиною як прикордонним регіоном України, вивчення доцільності відкриття у м. Львові представництва консульського відділу Посольства ФРН в Україні, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.

29 вересня в приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Степана Лукашика з делегацією міністерства закордонних справ Німеччини на чолі з доктором Дідо Герцом та Герхардом Мандерлом. На зустрічі були присутні також Почесний консул ФРН у м. Львові Мирослава Дякович та представник МЗС України у м. Львові В’ячеслав Войнаровський.

Темою зустрічі також було обговорення політичного значення для Львівської області розширення ЄС на Схід
Під час зустрічі, заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик наголосив на тому, що останнім часом простежується тенденція зближення відносин Німеччини та Львівщини. Він нагадав, що багато Львівських студентів навчаються у німецьких вищих навчальних закладах, щодо економічної співпраці, то її ефективність доводять десятки підприємств, за участю німецького капіталу, які активно працюють у нашій області. Це зокрема, Реабілітаційний центр “Еліта” (спеціалізується на лікуванні хворих на церебральний параліч за методом В. Козявкіна), АТЗТ “Світанок” (виробництво сучасних вікон, дверей), ТзОВ “Трискалко” (виробництво будівельних матеріалів), і звичайно ж, найбільший інвестиційний проект у регіоні, сучасний завод по випуску кабельних систем для автомобілебудівних підприємств групи “General Motors”, концерн “Леоні” у м. Стрию.

За словами Степана Лукашика, впродовж 8-ми місяців 2003 року зовнішньоторговельний оборот області з Німеччиною складе 113,6 млн. дол. США (5,5% від загального обсягу міжнародної торгівлі області), при експорті – 38,6 млн. дол. США (13,1% загального експорту) та імпорті – 75,0 млн. дол. США (4,3% загального імпорту).

Станом на 1 вересня 2003 року німецькими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму 28 млн. дол. США (прогнозований показник), що становить 10,0% від загального обсягу інвестицій в область. Загальний обсяг залучених іноземних інвестицій станом на 1 вересня 2003 року складе 280,0 млн. дол. США. Слід зазначити, що протягом 8-ми місяців 2003 року в економіку області залучено близько 12 млн. дол. США німецьких інвестицій (20,0% від загального обсягу надходжень). На Львівщині утворено більше 110 підприємств за участю німецького капіталу.

Львівська область має транспортне сполучення з ФРН: авіарейс “Львів-Франкфурт”, автобусні маршрути. Окрім цього, нещодавно були завершені тендерні торги щодо побудови концесійної платної магістралі “Київ – Берлін” ІІІ Транспортного коридору, який виграла іспанська фірма, і вже з наступного року розпочне свою роботу.

Зважаючи на активізацію співробітництва з Німеччиною, актуальним залишається питання щодо створення візового відділу на Львівщині. “Можливість отримання віз у Львові стане поштовхом до активної співпраці не лише у бізнесі, а й у сфері туризму і навчання”, – наголосив заступник голови облдержадміністрації і закликав німецьких гостей до децентралізації міжнародних відносин. До того ж, за даними соціологічного дослідження, активний пласт населення Львівщини – 90% підтримують ідею відкриття візового відділу у Львові.

Дідо Герц повідомив, що з 200 тисяч віз виданих минулого року у Києві, 43% – видано мешканцям Львівщини, що підтверджує доцільність створення візового відділу у Львові. Не зважаючи на домовленість обох сторін, проблематичним ще залишається вирішення фінансових питань та виділення відповідного приміщення. Отож, реально такий відділ зможе працювати лише після узгодження усіх матеріально-технічних потреб, а на це піде не менше року.

Степан Лукашик пообіцяв максимальне сприяння облдержадміністрації у створенні візового відділу у м. Львові та запросив гостей на ІІІ Економічний форум з питань транскордонної співпраці, який відбудеться 2-4 жовтня у Львові, де вони зможуть більше дізнатися про інвестиційну привабливість області.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...