Головна » Інше » У Львові розпочався ІІІ Економічний форум з питань транскордонного співробітництва

У Львові розпочався ІІІ Економічний форум з питань транскордонного співробітництва

У Львові розпочався ІІІ Економічний форум з питань транскордонного співробітництва, участь в якому мають взяти представники бізнесових кіл України, уряду та Адміністрації президента, делегації із 15 держав Західної Європи, Росії, Молдови та Білорусі.

Форум триватиме до 4 жовтня. В його рамках традиційно проходитиме Інвестиційний ярмарок, на який підприємствами, банками, організаціями Львівської області виставляються 100 інвенстпроектів на загальну суму 560 млн. грн.

Найбільш крупні проекти (на ярмарку вони виставлятимуться у салоні „Стратегічні проекти”) — „Реконструкція та діяльність аеропорту Львів-2”, „Будівництво концесійної дороги А4 „Держкордон України — Рівненська область”, „Львівський автомобільний завод”, „Західноукраїнський логістичний центр”.

Серед великих проектів — добудова Добротвірської ТЕС-2 і будівництво шахти на Любельському родовищі коксівного вугілля.

Уперше під час Економічного форуму відбудеться Форум партнерств, в ході якого має бути оголошено про створення на території Львівщини філії представництва України у Карпатському Єврорегіоні, країнами-учасницями якого є Польща, Угорщина, Словаччина, Румунія.

Очікується, що на Форумі буде підписано ряд міжрегіональних угод.

Економічний форум відбувається у Львові третій рік поспіль. Цього року він змінив свій статус — з Форуму із питань прикордонного співробітництва на Форум з питань транскордонного співробітництва.

Торік у ІІ Економічному форумі у Львові взяло участь 600 гостей. На Форумі був присутній екс-прем’єр-міністр України Анатолій Кінах, ряд міністрів, прем’єр-міністр Польщі Лешек Міллер.

Результатом проведення попередніх Інвестиційних ярмарок, за інформацією місцевої влади, стала реалізація проектів будівництва у Стрию заводу з виробництва бортових автомобільних систем німецьким концерном Leoni, будівництво готельних комплексів у Трускавці, створення Львівського автомобільного заводу.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...