Головна » Гроші » Білл Гейтс пропіарив проект, що дозволяє побачити, як живуть в Україні сім’ї з різним достатком

Білл Гейтс пропіарив проект, що дозволяє побачити, як живуть в Україні сім’ї з різним достатком

Засновник Microsoft, мільярдер Білл Гейтс (Bill Gates) опублікував на своєму каналі в YouTube відеоролик, в якому розповідає про проект Dollar Street, завдяки якому можна на власні очі побачити, як живуть сім’ї з різним рівнем доходу у різних куточках світу. І в тому числі в Україні.

Поки що у базі проекту нема сім’ї зі Львова, але є дві з Києва, одна — з-під столиці і ще одна, що проживає у селі Пологи Запорізької області.

Сім’я фермерів Кривко з Пологів живе на гроші, еквівалентні $476 в місяць. У сім’ї Дудакових з Києва, де чоловік бухгалтер, а жінка доглядає за дітьми, доходи дещо більші і складають $694/міс. Майже у п’ять разів вищі доходи в сім’ї Логінових, що мешкають біля столиці. Глава сімейства працює в туристичній індустрії, в той час як дружина доглядає за маленьким сином. За місяць вони заробляють $3 363.

Утричі заможніше за Логінових живе київська сім’я Сдамбуляк. У них місячний дохід складає $10 090. Чоловік — власник бізнесу.

В Dollar Street можна переглянути галерею фотографій про побут кожної з цих сімей — яка в них побутова техніка, меблі, що в них в домашній аптечці, що їдять, якими дорогоцінностями володіють, і навіть якими зубними щітками користуються.

Фотографії українських сімей зробив американський фотожурналіст Zorich Miller, який, за умовами проекту, провів з кожною із них один день.

Загалом у проект Dollar Street занесено фотографії про життя-буття понад 250 домогосподарств з півсотні місць на земній кулі. За допомогою спеціальних фільтрів можна порівнювати певні елементи життя людей з різних країн. Наприклад, на скріншоті нижче видно, як виглядає тарілка з їжею в сімей з Індії, Тунісу, України та Йорданії.

Тарілки з їжею в Dollar Street

“Люди в інших культурах часто зображуються страшними та екзотичними. Це має змінитися. Ми хочемо показати, як насправді живуть люди. І фотографія допомагає у цьому найкраще. Dollar Street дозволяє відвідувати різні домівки по всьому світу, не мандруючи”, — прокоментувала Анна Роулінг Ронлунд (Anna Rosling Rönnlund), авторка Dollar Street.

За ідею матеріалу дякую Андрію Бродецькому

Читайте також:

– «Домашня бухгалтерія» — програма для обліку особистих фінансів та бюджету сім’ї

x

Рекомендуємо

Нове провалля біля Трускавця і Стебника

Біля Трускавця утворилось нове гігантське провалля

Поблизу Трускавця у неділю зранку утворилось нове карстове провалля, удвічі глибше за ...