Головна » Інше » Газету „Український шлях” без попередження позбавлено приміщення, в якому вона знаходилась 8 років

Газету „Український шлях” без попередження позбавлено приміщення, в якому вона знаходилась 8 років

„Газету „Український шлях” брутально, без попередження з боку орендодавців виселено з приміщення, яке вона займала в одній з кімнат за адресою проспект Чорновола, 63 у Львові”, – повідомив 27 жовтня „Контекст-медіа” головний редактор видання Олександр Масляник.

Головний редактор стверджує, що це було зроблено за вказівкою фактичного власника будинку – колишнього голови Львівської ОДА Степана Сенчука, людини, яка, як зауважив О.Масляник, свого часу входила у число співзасновників „Українського шляху” („УШ”), і має бути вдячна газеті, оскільки та чимало зробила для становлення С.Сенчука як політика, „фактично вивела його на цю орбіту”.

До того ж, за вказівкою Степана Сенчука, у редакції, в якості боргу за орендну плату, відібрали старий автомобіль „Нива”.

Протягом чотирьох місяців у будинку, де розташовувалась редакція „УШ”, тривав ремонт, весь цей час редакційний колектив, за висловлюванням пана Масляника, „годували обіцянками”, що газеті буде надано приміщення. У результаті приміщення було здано в оренду іншим структурам.

У число співзасновників газети входить і Львівська ОДА, однак якоїсь матеріальної підтримки газета не отримує, а обласна державна адміністрація не може визначитись у своєму ставленні до газети, та, водночас, не виходить з числа засновників.

„Український шлях” заснований у 1997 році. Засновники газети: Львівська ОДА і видавнича спілка „Європа 2000” ім.Євгена Чикаленка. Виходить щочетверга тиражем 37 тис. Наприкінці 90-х рр. тираж газети сягав близько 60 тис., тоді її головним редактором була Надія Деркач-Базів, дружина Василя Базіва, керівника головного аналітичного відділу Адміністрації Президента України.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...